23/04/24

Al-Attiyah pakt de leiding in Marokko. Fernando Alonso rijdt drie keer lek.

Al-Attiyah pakt de leiding in Marokko. Fernando Alonso rijdt drie keer lek.

Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux) heeft de openingsrit van de rally van Marokko gewonnen. De Qatarees was tussen Fes en Erfoud de snelste en had bij aankomst 2 min 39 sec voorsprong op de Fransman Mathieu Serradori bijgestaan door Luikenaar Fabian Lurquin (Century Racing CR6). Giniel de Villiers (Toyota Hilux) eindigde als derde voor Peterhansel (MINI John Cooper Works Buggy). Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul (Toyota Hilux) eindigden als vijfde op 7 min 53 sec van hun teamgenoot. 

Al-Attiyah maakte in Marokko meteen duidelijk dat er tijdens de volgende Dakar opnieuw met hem rekening dient gehouden te worden. De Qatarees pakte in de eerste rit van de rally van Marokko, meteen uit en won de rit. Serradori eindigde knap als tweede. “Dan moet je weten dat dit niet echt een rit voor ons was maar eerder voor de 4x4 wagens. We moesten als 15e de baan op en wisten dat we in het stof van de andere rijders zouden terecht komen. Dat gebeurde ook maar het viel beter mee dan gevreesd. We hebben een foutloze rit afgewerkt tegen een strak tempo. Vandaag profiteren we vooral van de problemen en kleine fouten van onze concurrenten. Daardoor is die tweede plaats ook eerder onverwacht. Mathieu vierde vandaag zijn 40e verjaardag en heeft zichzelf een mooi cadeau gedaan. Het wordt moeilijk om die positie vast te houden maar we gaan er alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen” zei Fabian Lurquin.

Op het zware parcours regende het lekke banden. Behalve Ten Brinke-Colsoul reed ook ex-formule 1 rijder Fernando Alonso (Toyota Hilux) lek. De Spanjaard reed drie keer lek. Omdat hij maar twee reservewielen bij zich had bereikte hij de finish op drie wielen en een velg. Alonso, die maandenlang getest had en die Marokko zijn eerste wedstrijd op niveau rijdt, eindigde als 21e op 44 min 55 sec.

Copyright BELGA / De Broodplank
Foto met dank aan Tom Colsoul


Ontdek