28/03/24

Al-Attiyah vergroot voorsprong in Marokko. Ten Brinke – Colsoul rijden drie keer lek.

Al-Attiyah vergroot voorsprong in Marokko. Ten Brinke – Colsoul rijden drie keer lek.

Net als hij de eerste rit domineerde won Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux) ook de tweede rit in de rally van Marokko. In het 386 km lange rondje met start en aankomst in Erfoud was Al Attiyah 11:09 sneller dan Jakub Przygonski (MINI John Cooper Works Rally) die als tweede eindigde. Stéphane Peterhansel, bijgestaan door zijn echtgenote Andrea Peterhansel (MINI John Cooper Works Buggy) eindigden als derde op 12:32. Bernhard Ten Brinke en Tom Colsoul (Toyota Hilux) reden drie keer lek en eindigden als zesde op 18:06 van Al-Attiyah die in de stand nu 17:09 voorsprong heeft op Giniel De Villiers (Toyota Hilux). 

Het cassante Marokkaanse parcours en de eerste duinen waren een kolfje naar de hand van Nasser Al-Attiyah die net als gisteren de etappe won. “Het was best een lange en moeilijke dag. We reden één keer lek maar maakten geen fouten bij het navigeren. Dit was een goede rit.” 

Nadat Mathieu Serradori en zijn Belgische navigator Fabian Lurquin (Century Racing CR6) gisteren knap tweede eindigden beleefden ze vandaag een eerder moeilijke dag. Het duo eindigde zevende op 22:43 van ritwinnaar Al-Attiyah. In de stand zakken ze naar de vierde plaats op 25:22 van de leiding.

Net als tijdens de openingsdag beleefden Bernhard Ten Brinke en Tom Colsoul ook vandaag een moeilijke dag. “Het was geen makkelijke rit en we kenden ook wat pech” begint Tom Colsoul zijn analyse. “Tot drie keer toe zijn we lek gereden. Gelukkig hadden we ook drie reservewielen bij. Daarnaast hebben we ook ruim 80 km met een kapotte aandrijfas gereden. Al die problemen samen opgeteld zorgde voor relatief veel tijdverlies. Gelukkig kenden onze rechtstreekse concurrenten ook problemen. Bij het navigeren heb ik heel wat tijd kunnen goedmaken waardoor we het tijdverlies beperken tot achttien minuten. In de stand schuiven we op naar de vierde plaats. Wanneer we de komende dagen van pech gespaard kunnen blijven kunnen we misschien nog strijden voor het podium. Vanavond voel ik me een beetje verloren in het bivak. Normaliter ben ik ’s avonds druk in de weer met het voorbereiding van het roadbook voor daags nadien. Dat is vandaag niet het geval. Zowel morgen als overmorgen krijgen we het roadbook vijf minuten voor de start van de etappe. Eigenlijk verveel ik me best maar ik bekijk het positief. Zowel vanavond als morgenavond zal ik op een fatsoenlijk uur mijn bed inkruipen. Dat is dan weer een voordeel.”

Copyright BELGA / De Broodplank
Foto met dank aan Tom Colsoul


Ontdek