29/03/24

Ten Brinke en Colsoul moeten opgeven in Marokko

Ten Brinke en Colsoul moeten opgeven in Marokko

Bernhard Ten Brinke en Tom Colsoul hebben in de derde rit van de rally van Marokko moeten opgeven. Op 4 km van de finish van het eerste deel van de klassementsrit kwam de Toyota Hilux van het duo tegen hoge snelheid in een gat terecht waarna de ophangingstriangel het begaf en het duo de handdoek moest werpen. Op dat ogenblik reden Ten Brinke en Colsoul aan de leiding.

De organisatoren van de rally van Marokko pakken vandaag en morgen met een nieuwigheid uit. De teams krijgen vijf minuten voor de start van de klassementsrit het roadbook in handen en kunnen bijgevolg de rit niet voorbereiden. Dat verhoogt het avontuur maar komt de veiligheid niet ten goede. Getuige daarvan de crash van Ten Brinke en Colsoul. “In een oued zijn we tegen zo’n 130 km/u in een gat gereden. De situatie stond niet vermeld in het roadbook. De schade bleef beperkt tot een kapotte ophangingstriangel maar het had veel erger kunnen zijn” beseft Tom Colsoul. Eerder dit jaar crashten Ten Brinke en Colsoul in de rally van Abu Dhabi. Beiden hielden er een rugblessure aan over die hen enkele weken aan de kant hield. De rally van Marokko is de laatste voorbereiding op de Dakar 2020 die Ten Brinke en Colsoul met stip in hun agenda aangeduid hebben.

“Vandaag geven we op maar morgen staan we opnieuw aan de start” zegt Tom Colsoul. “Een goed resultaat kunnen we vergeten maar dat is niet zo belangrijk. De Dakar 2020, dat is ons hoofddoel en daar willen we er staan. We wilden het onderdeel vervangen maar de bouten van de nieuwe triangel waren krom waardoor de moer er niet meer op past. Op asfalt hadden we zo nog kunnen rijden maar met nog 300 competitieve kilometers voor de boeg leek ons dat geen goed idee. En eigenlijk is het ook veel beter om alles deftig te checken zodat we morgen op een veilige manier de draad weer kunnen oppikken. Zo’n last minute roadbook is mooi en uitdagend maar het kan alleen maar werken wanneer alles 110% in orde is” besluit Tom Colsoul.


Ontdek