15/08/20

De Villiers neemt leiding over van Al-Attiyah die met pech moet opgeven

De Villiers neemt leiding over van Al-Attiyah die met pech moet opgeven

Carlos Sainz (MINI John Cooper Works Buggy) heeft de vierde rit in de rally van Marokko gewonnen. De Spanjaard was bij aankomst 2:36 sneller dan Jakub Przygonski (MINI John Cooper Works). Giniel De Villiers (Toyota Hilux) eindigde als derde op 8:25 van Sainz. In de stand neemt de Zuid-Afrikaan de leiding over van zijn teamgenoot Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux) die met technische problemen moest opgeven.

Net zoals gisteren kregen de deelnemers ook vandaag het roadbook vijf minuten voor de start van de rit. En ook vandaag werd het een zeer bewogen rit. Na 205 km kreeg leider Nasser Al-Attiyah technische problemen. Na meer dan een uur vertrok hij via de openbare weg richting bivak waar het team aan de slag ging om de wagen rijklaar te krijgen voor de rit van morgen. Een goed resultaat mag de Qatarees evenwel vergeten net als de eindzege in de wereldbeker. Die gaat normaliter naar Stéphane Peterhansel (MINI John Cooper Works) die na vier ritten op de vijfde plaats staat. De Fransman kwam vandaag niet ongeschonden uit de etappe. Na 293 km ging hij over de kop. De Fransman eindigde als 22e en verloor net geen anderhalf uur.

Fabian Lurquin, de navigator van de Fransman Mathieu Serradori (Century Racing CR6) eindigde vandaag als beste Belg op de vijfde plaats. In de stand staat Lurquin op een knappe derde plaats. Tom Colsoul en Bernhard Ten Brinke (Toyota Hilux) eindigden vandaag op de 9e plaats. “Na onze problemen van gisteren stelden we ons vandaag ten dienste van onze teamgenoten” zegt Tom Colsoul. “We zijn twee keer gestopt om een reservewiel aan Yazeed Al Rahji te geven. Toen we Nasser Al-Attiyah passeerden zijn we ook gestopt om hem proberen te helpen maar dat bleek al snel onmogelijk. In het totaal hebben we ruim 20 minuten stilgestaan. Eerlijk, de gebeurtenissen van gisteren indachtig voelde ik me niet echt comfortabel met het roadbook. Er stonden weinig of geen details in vermeld. Bij twijfel kan je dan gewoon niet voluit gaan.”

Vader en zoon Lambilliotte (Henrard Racing Dunbee) reden de zeventiende tijd. In de stand staan zij op de 11e plaats.  De rally van Marokko eindigt morgen.

Copyright BELGA / De Broodplank
Foto met dank aan Tom Colsoul


Ontdek