05/07/20

Al-Attiyah wint openingsrit in Qatar

Al-Attiyah wint openingsrit in Qatar

Op zondag is de Qatar Cross Country Rally van start gegaan, de 1e van in totaal 5 wedstrijden die meetellen voor de FIA wereldbeker cross country. Overdrive Racing domineerde de eerste klassementsrit. Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux) won de openingsrit voor Yazeed Al Rajhi (Toyota Overdrive) en Jakub Przygonski (Toyota Hilux) die eerder deze week zijn MINI inruilde voor een Toyota.

Met slechts 19 deelnemers is de opkomst voor deze openingswedstrijd is niet bijster groot. Hetzelfde kan gezegd worden over de concurrentie van het Belgische Overdrive Racing: die is er eigenlijk niet. “Dat is best jammer maar meer kan ik daar ook niet over zeggen” aldus Jean-Marc Fortin, teammanager van Overdrive Racing. “Voor Nasser Al-Attiyah is en blijft die een thuiswedstrijd en daar wil je als rijder altijd bij zijn. In de openingsrit was hij 5:50 sneller dan Yazeed Al Rajhi die even moest stoppen om een lekke band te vervangen. Jammer dat Jakub Przygonski verloren reed. Hij begon zeer sterk aan de etappe en eindigt als derde op 10:47. Het doel is om eind van de week met drie Overdrive wagens op het podium te staan.”

Na een jarenlange afwezigheid begon het blijkbaar opnieuw te kriebelen bij Serge Bruynkens. De Antwerpenaar klimt aan boord van de OT3 Overdrive van Kees Koolen.  Het duo reed de twaalfde tijd. “Dit is mijn eerste deelname aan de rally van Qatar. Zoals ik in aanloop van de wedstrijd vaak te horen kreeg is het in de wirwar van sporen zoeken naar de juiste piste. De pistes zijn zeer onduidelijk en lopen in alle richtingen. Zo hebben we toch wat tijd verloren toen we op zoek waren naar een waypoint. Toen we een bocht iets te breed namen zijn we op een steen gebotst met als resultaat twee lekke banden: één links- en één rechtsachter" zegt Serge Bruynkens.

De rally van Qatar eindigt vrijdagnamiddag.

Copyright BELGA / De Broodplank
Foto met dank aan Serge Bruynkens


Ontdek