25/09/20

Al-Attiyah opnieuw aan het feest

Al-Attiyah opnieuw aan het feest

Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux) heeft na de 1e nu ook de 2e rit van de Qatar Cross Country Rally gewonnen. Al-Attiyah had bij aankomst 37:03 voorsprong op de Amerikaan Austin Jones (Canam Maverick) die als tweede eindigde. Khalid Al Mohannadi (Polaris) finishte als derde op 56:46. Kees Koolen en Serge Bruynkens (OT3 Overdrive) reden de zevende tijd. Yazeed Al Rajhi (Toyota Hilux) en Jakub Przygonski (Toyota Hilux) kenden technische problemen en verloren veel tijd. In de stand vergroot Al-Attiyah zijn voorsprong op zijn eerste achtervolgers.

Nasser Al-Attiyah reed in zijn Toyota in de 334.25 km lange etappe al fluitend naar zijn tweede opeenvolgende ritzege. Minder goed verging het zijn teamgenoten Al Rajhi en Przygonski. “Het was geen al te beste dag voor ons. Yazeed Al Rajhi reed in een groot gat en beschadigde daarbij de stuurbekrachtiging” weet Jean-Marc Fortin, teammanager van het Belgische Overdrive Racing. “Jakub Przygonski beschadigde een stuurstang en verloor net geen twee uur.”

Na twee etappes heeft Al-Attiyah 1:06:49 voorsprong op Austin Jones. Al Rajhi volgt als derde op 1:13:27. Jakub Przygonski zakt naar de zesde plaats en volgt op 2:00:26

Serge Bruynkens en zijn Nederlandse rijder reden als zevende over de finish. “Het was een probleemloze dag, één probleem met een waypoint niet te na genomen” blikt Serge Bruynkens terug. “De plezierfactor om met zo’n voertuig als het onze te rijden is 120%. Het is jammer dat ik zolang in een truck heb gezeten als je ziet hoeveel fun je met zo’n kleine comfortabele buggy hebt. Je krijgt echt opnieuw het gevoel dat je bezig bent met een wedstrijd te rijden. Ik heb bij de vrachtwagens echt heel leuke tijden gehad maar ik ben nu op het punt gekomen dat een vrachtwagen voor mij enkel nog een transportmiddel is. Ik ben echt heel blij dat ik de categorie van de SSV’s ontdekt heb. Behalve tonnen plezier is het ook budget- en onderhoudsvriendelijk.”

Copyright BELGA / De Broodplank
Foto met dank aan Jean-Marc Fortin Overdrive Racing

 

 

 


Ontdek