04/03/21

Al-Attiyah eindwinnaar in Andalusië. Belgen tevreden ondanks pech.

Al-Attiyah eindwinnaar in Andalusië. Belgen tevreden ondanks pech.

Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux) heeft de Rally Andalucia gewonnen, een belangrijke voorbereidingswedstrijd in aanloop van de Dakar.  Al-Attiyah heeft in de eindstand 3:14 voorsprong op Carlos Sainz (MINI John Cooper Works Buggy) die de slotetappe op zijn naam wist te schrijven en daarin 3:29 sec sneller was dan Bernhard Ten Brinke en Tom Colsoul (Toyota Hilux). Yazeed Al-Rajhi (Toyota Hilux) eindigt als derde op 10:31. Matthieu Serradori en Fabian Lurquin (Century Buggy) moesten opgeven met een kapotte schokbreker.

“De voorbije dagen hebben we heel veel verschillende dingen getest” zegt Fabian Lurquin. “Een kapotte schokbreker zorgde ervoor dat we vandaag moesten opgeven. Jammer van die vijfde plaats, een plaats die wij in de komende Dakar ambiëren. De wagen voelde goed aan en de motor is krachtiger dan die van vorig jaar.”

Na hun problemen tijdens de derde etappe gingen Ten Brinke en Colsoul tijdens de slotdag van start als 16e. “Ik was het helemaal oneens met de beslissing van de koersdirectie en heb hen dat ook op een correcte manier gemeld” zegt Tom Colsoul. “Maar ze hielden voet bij stuk en dan moet je er als sporter het best van maken. Na 15 km haalden we de rijder die voor ons van start was gegaan al in om niet veel verder te moeten stoppen omwille van een lekke band. Binnen de minuut hadden we het wiel gewisseld. Tijdens het tweede deel hebben we een heel strak tempo gereden met hier en daar een passage op de limiet. Die prestatie hadden we nodig om op een positieve noot deze rally af te sluiten. We hebben laten zien dat we met de wereldtop meekunnen, dat geeft een goed gevoel. De komende maanden worden bijzonder druk met in totaal nog vier baja’s. We gaan dus goed in het ritme zitten om straks aan de Dakar te beginnen.”

Foto met dank aan Tom Colsoul & Overdrive Racing


Ontdek