17/01/21

Al-Attiyah moet ritzege delen met Baragwanath

Al-Attiyah moet ritzege delen met Baragwanath

Tijdens de Dakar valt er jaarlijks wel eens een verrassing uit de bus, zo ook dit jaar. Begin 2020 won de Litouwer Vaidotas Zala  verrassend de eerste etappe.  Dit jaar zorgt Brian Baragwanath (Century) voor de verrassing. De Zuid-Afrikaan ging als 38e de baan op en reed exact dezelfde tijd als Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux).

Bernhard Ten Brinke en Tom Colsoul reden de 5e tijd, al had dat misschien nog iets beter gekund. “Halfweg het parcours hebben we een boompje gekust. Het spatbord en de koplamp links vooraan zijn al vervangen. Als het daarbij blijft deze Dakar ben ik zeer tevreden. Het parcours vandaag was gevarieerd: bochtig, smal, zand en een beetje stenen. Maar meer dan een opwarmertje voor morgen was dit niet. Straks is er de officiële podiumceremonie. Morgen wacht ons dan de eerste etappe. Eentje van net geen 300 km. Als we hetzelfde kunnen doen als vandaag ben ik tevreden.”

Fabian Lurquin en Matthieu Serradori begonnen met de 8e tijd. “Met deze 8e tijd in de proloog zijn we zeer tevreden. Morgen hebben we dus enkele sporen waarop we ons kunnen baseren en zijn er toch geen langzame rijders voor ons. De 11 km van vandaag zijn niets in vergelijking met de 12 etappes die ons te wachten staan. We zijn goed begonnen en kenden geen problemen. Dat is wat we wilden. We zijn tevreden.”

Alexandre Leroy en Nicolas Delangue (Century) debuteerden met een 36e plaats op 51 sec van de ritwinnaars. Vader en zoon Erwin en Olivier Imschoot (Optimus) reden de 47e tijd op 1:16.

Copyright tekst De Broodplank / Belga
Foto - archief met dank aan Tom Colsoul


Ontdek