17/01/21

Sterke prestaties van Lurquin. Colsoul rijdt drie keer lek.

Sterke prestaties van Lurquin. Colsoul rijdt drie keer lek.

Fabian Lurquin en Tom Colsoul, de Belgische speerpunten bij de wagens in deze 43e Dakar, beleefden elk een totaal verschillende dag. Lurquin deed het voortreffelijk met een vierde plaats. Colsoul en Ten Brinke reden maar liefst 3 keer lek. Een samenvatting van hun interviews.

“De navigatie was pittig waardoor we in het begin van de etappe al drie minuten verliezen waarna we worden ingehaald door de rijder die net na ons gestart was” zegt Fabian Lurquin. “Al bij al weten we de schade nog te beperken. We vinden alle waypoints, blijven rustig waarna we snel terug op de juiste piste zitten. Vanaf dat moment hebben we stelselmatig het ritme opgedreven. Net zoals zo velen hebben wij ook vandaag in het stof van andere rijders gereden, maar het belangrijkste feit van de dag is dat we niet zijn lek gereden. We zijn sterk geëindigd en waren verrast door onze 4e tijd. Onze teamgenoot reed de 5e tijd. Jammer voor Alexandre Leroy die de stuurinrichting beschadigden. Ze zijn erin geslaagd om de wagen op de piste te herstellen en zijn onderweg naar de finish. Ze waren sterk bezig. Ik ben ervan overtuigd dat ze later in deze Dakar nog van zich zullen laten spreken.”

"Deze rit was aangekondigd als niet echt moeilijk, ook niet echt lang met hier en daar enkele keien en een beetje navigatie" zegt Tom Colsoul. "Als dit geen moeilijke rit was dan wil ik eigenlijk niet weten wat er nog op ons af gaat komen. Voor een eerste dag was dit zeer heftig. We hebben drie keer lek gereden. De derde keer was na 130 km waarna we nog 140 km zonder reservewiel verder moesten. Eigenlijk ga je dan sneller te voet. Lekrijden is dan echt uit den boze. Gebeurt dat toch, dan sta je uren te wachten op je assistentie en verlies je nog meer tijd. We hebben dus heel rustig gereden en werden door meerdere wagens voorbijgereden.” 

Ten Brinke – Colsoul rijden uiteindelijk de 18e tijd en verliezen 23:15 op ritwinnaar Sainz. De 43e Dakar trapt af met een verschrikkelijke ontgoocheling voor het duo. “We hebben er het beste proberen van te maken. We hebben nog wat tijd trachten te recupereren bij het navigeren, want ook dat was vandaag best pittig. Uiteindelijk rijden we een 18e tijd, maar dat had nog erger kunnen zijn als we nog eens lek waren gereden. Als we erin slagen om een paar goede ritten te rijden dan krijgen we opnieuw aansluiting met de top 10 en dan zien we de tweede week wel waar we uitkomen” aldus een flink ontgoochelde Tom Colsoul.

Copyright tekst De Broodplank / Belga
Foto met dank aan Redbull Contentpool


Ontdek