27/02/24

Olivier Philippaerts: we hebben destijds een goede carrièreplanning voor Legend gemaakt

Olivier Philippaerts: we hebben destijds een goede carrièreplanning voor Legend gemaakt

Olivier Philippaerts (H&M Legend of Love) is zondag derde geëindigd in de Brussels Stephex Masters.  De overwinning ging naar Ben Maher (Dallas Vegas Batilly). Vrijdagavond eindigde Olivier Philippaerts (Le Blue Diamond V'T Ruytershof) samen met zijn teamgenoten op de achtste plaats in Nations Cup.  

In aanloop van het EK dat later deze week in Milaan van start gaat heeft Olivier Philippaerts zijn goede vorm bevestigd. Zondag werd hij met H&M Legend of Love derde in de GP van de Brussels Stephex Masters, al zag het er eerst naar uit dat na het basisparcours zijn wedstrijd erop zat.  “Ik kreeg een springfout op de oxer na de driesprong”, begint Olivier Philippaerts zijn verhaal. “Een half uur later kreeg ik telefoon en werd mij verteld dat ik toch kon deelnemen aan de finale met twaalf.  De balk was niet uit de lepels gevallen omdat Legend die had aangetikt maar omwille van een hoefijzer dat wegvloog. Dat kon je ook duidelijk op de beelden zien. Het reglement aanziet dit niet als een springfout en dus herriep de organisatie die ene fout en werd mijn basisparcours als foutloos beschouwd.”

De tweede ronde werd gereden met twaalf combinaties, een nieuwigheid dit jaar in Brussel. Aan de tien foutloze combinaties werden de twee snelste met één springfout toegevoegd. “Uiteindelijk werd ik derde en tikte Legend één balk uit de lepels.  Mijn merrie H&M Legend of Love is intussen zeventien jaar. Het is een bijzondere en ongelofelijke prestatie dat een paard van die leeftijd nog meedoet op het hoogste niveau.  Dat toont aan dat, behalve de goede zorgen die elk paard bij ons krijgt, we destijds een heel goede carrièreplanning voor haar hebben uitgestippeld. Die derde plaats is voor haar hetzelfde als een zege, daar ben ik van overtuigd.”

Olivier Philippaerts en Nicola Philippaerts zijn intussen aangekomen in Milaan waar ze vanaf woensdag deelnemen aan het EK.

Foto met dank aan Dirk Caremans


Ontdek