16/07/24

Team Feryn Dakar Sport herschikt

Team Feryn Dakar Sport herschikt

Team Feryn Dakar Sport is woensdagochtend afgereisd naar Monaco waar aanstaande zaterdag de ceremoniële start wordt gegeven van de Africa Eco Race. Net voor afreizen werd er een briefing gehouden waarin enkele herschikkingen werden meegedeeld omwille van het ontbreken van bepaalde vergunningen. 

Voor Koen Wauters en Kris Van der Steen wijzigt er niets.  Cédric Feryn zou zijn debuut maken achter het stuur van de GINAF-truck. Maar hij krijgt in laatste instantie dan toch geen vergunning waardoor hij, net zoals in de Dakar Classic, navigator wordt. Tom De Leeuw kruipt achter het stuur van de vrachtwagen. Bjorn Burgelman blijft als mecanicien aan boord van de vrachtwagen. Twee jaar geleden won het drietal de Dakar Classic bij de vrachtwagens.

Pascal Feryn ziet zijn copiloot Tom De Leeuw overstappen naar de vrachtwagen en krijgt Kurt Keysers naast zich.  Keysers zou aanvankelijk de onervaren Nicola Feryn bij zijn debuut door de woestijn gidsen. Feryn krijgt nu Alexander Peeters als gids. De jonge Nicola Feryn zal de Africa Eco Race in de rallyraid afwerken om op die manier ervaring op te doen om zo de nodige vergunning in de toekomst te kunnen bekomen.

“We hebben woensdagochtend iedereen wat vroeger naar onze garage in Leest laten komen”, zegt Pascal Feryn. “Daar hebben we het verhaal van de laatste dagen uit de doeken gedaan. De teamleden die nog geen vergunning hadden hebben de voorbije weken de nodige testen ondergaan. Op dat vlak was er geen probleem. Er was ons beloofd dat administratief alles in orde zou komen. Dat is niet gebeurd en dus hebben wij geanticipeerd waardoor nu alles in orde is.  Iedereen kent elkaar door en door. Dat er nu last minute een paar wijzigingen zijn doorgevoerd is geen drama. Voor ons blijft het één groot avontuur.”

De Africa Eco Race gaat zaterdag van start in Monaco waarna de hele karavaan richting Sète trekt om de oversteek naar Marokko te maken. Op 2 januari komt de boot aan in Marokko waarna de eerste etappe van start gaat. De vijftiende editie van de Africa Eco Race eindigt op zondag 14 januari aan de Lac Rose in Senegal.

210 Pascal Feryn - Kurt Keysers (Toyota Hilux)
211 Nicola Feryn - Alexander Peeters (Toyota Landcruiser 100)
220 Koen Wauters - Kris Van Der Steen (Toyota Hilux)

403 Tom De Leeuw - Cedric Feryn - Bjorn Burgelman - (Ginaf)

Foto: Team Feryn Dakar Sport


Ontdek