11/04/21

Het was een bijzonder drukke periode

Het was een bijzonder drukke periode

Nicola Philippaerts beleefde een razend drukke periode. De voorbije vijf weken was hij achtereenvolgens aan de slag in Spruce Meadows, het BK, de Wereldruiterspelen en afgelopen weekend in de finale van de Nations Cup. In Spruce Meadows en het BK eindigde de Limburger telkens als vijfde. Tijdens zijn eerste wereldruiterspelen wisselde hij goede periodes af met minder goede. Afgelopen zondag maakte hij deel uit van het team dat in Barcelona de Nations Cup won. Met twee foutloze rondes had Nicola Philippaerts een belangrijk aandeel in de eindzege. 

Hij is moe maar toch ook een beetje voldaan. De vorige vijf weken stapte Nicola Philippaerts vliegtuig in en uit en probeerde hij in zijn hotelkamer, waar ook ter wereld, tot rust te komen. De komende drie weken is hij blij om in het idyllische Meeuwen-Gruitrode te vertoeven. Een beetje tot rust komen om dan de drukke indoorperiode aan te vatten. Nicola Philippaerts blikt terug te beginnen met de Nations Cup. “Op vrijdag zijn we uitstekend gestart en zondag trok Niels die lijn meteen door” zegt Nicola Philippaerts. “Vervolgens zorgden Pieter en Jos voor twaalf strafpunten. Aanvankelijk dachten we dat het voorbij was maar ook veel andere rijders gingen in de fout en zo waren op het einde alle ogen op mij en H&M Harley v/d Bisschop gericht. Net als vrijdag bleven we ook tijdens onze tweede run foutloos. De Nations Cup was binnen. Heerlijk.” 

“Terugkijkend op september kan ik eigenlijk niet anders dan tevreden zijn” zegt Nicola Philippaerts. “Een vijfde plaats in de GP van Spruce Meadows en een vijfde plaats op het BK in Zangersheide. Goed wetende dat J'Adore vh Schaeck nog niet de ervaring van de grote wedstrijden heeft behaalde ze toch een prima resultaat. Na het BK ging het in een rotvaart richting WK. Op persoonlijk vlak ben ik niet ontevreden over mij eerste Wereldruiterspelen als kan het natuurlijk altijd beter. De slotdag was bijzonder moeilijk maar ik onthoud vooral mijn twee foutloze omlopen met een uitstekende Chilli Willi. De prestatie van het collectief was misschien iets minder maar soms is men snel met het trekken van conclusies. De hindernissen op zo’n WK staan ongelofelijk hoog. Zo’n kampioenschap is met niets anders te vergelijken. Het klopt dat we afgelopen zondag met hetzelfde team de Nations Cup hebben gewonnen maar vergelijk aub die wedstrijd niet met een WK.” 

De komende drie weken werkt Nicola Philippaerts geen wedstrijden af. “Een beetje recupereren, een beetje genieten en vervolgens beginnen opbouwen naar de drukke periode die eraan komt. Chilli Willy en Harley krijgen beiden een maand rust en gaan letterlijk uitwaaien aan de kust. Net als ik hebben ook zij rust nodig. Mijn eerste wedstrijd wordt Jumping Luik waarna het richting Doha gaat voor de slotwedstrijd van de Global Champions Tour. In het individueel klassement sta ik op de zesde plaats. Mits een goed resultaat in Doha kan ik nog wat opschuiven. Met de London Knights staan Olivier en ik aan de leiding. Vervolgens komt het indoorseizoen op dreef. In december is het pieken naar de finale van de Global Champions Tour en helemaal aan het gaatje van 2018 is er Jumping Mechelen. Maar zover zijn we nog niet. Eerst even bekomen.”

Copyright De Broodplank

 


Ontdek