04/05/24

ROGUE6 lanceert eerste game … gratis

ROGUE6 lanceert eerste game … gratis

De Limburgse indiestudio ROGUE6 lanceert op maandag 4 maart Nova Core Chaos, een heerlijk co-op kookspel dat zowel alleen als met maximaal vijf spelers online gespeeld kan worden via het platform Steam. Het spel is gratis te spelen.

ROGUE6 werd in april 2023 opgericht door vijf jonge mensen die succesvol afstudeerden als gamedesigners bij LUCA School of Arts in Genk. Tijdens hun opleiding wonnen ze in 2019 al enkele prijzen tijdens een game jam in Antwerpen. In afwachting van hun eerste grote project wil ROGUE6 het grote publiek laten kennismaken met hun bedrijf. De vijf ambitieuze ondernemers doen dat met een gratis game. “Of je nu jong of oud bent, iedereen houdt ervan om spelletjes te spelen", zegt Andries Vanbergen, Game Director ROGUE6. "Het leek ons een goed idee om ons aan de wereld te tonen door middel van een gratis game. Het enige wat je nodig hebt is een Steam-account, en ook dat is gratis én veilig.  Je wordt ook niet lastiggevallen met advertenties en er zijn ook geen verborgen kosten. Het spel kan je volledig gratis spelen via een laptop of desktop. De voorbije weken hebben we dankzij mond aan mondreclame al zo'n 300 mensen die zich hebben ingeschreven op onze wishlist.  Het is onze ambitie om er daar nog een pak aan toe te voegen.”

Nova Core Chaos is een spel dat maximaal met vijf personen online gespeeld kan worden. “Het is een heerlijk co-op kookspel. Tijdens het spel ben je één van de vijf ’s werelds schattigste robot koks”, zegt Lisse Dupain, Lead Technical Artist ROGUE6. “Je werkt vanuit een keuken en uiteraard is die robotkeuken chaotisch. Als speler moet je oplossingen zoeken. Je kan het spel alleen spelen of je kan het met maximaal vijf mensen online spelen. Spelers spelen samen als schattige robotvriendjes waarmee ze de krachten bundelen om energiekernen te maken die zijn afgestemd op de wensen van de klanten. Uiteraard is er de tijdsdruk want de klanten die bediend moeten worden dulden geen vertragingen. Met 20 unieke combinaties moeten spelers hun circuits scherp houden en ervoor zorgen dat elke kern perfect bij elkaar past. Bereid je voor op een waar robot-kookfestijn en wees getuige van onze schattige Novas in volle actie.”

Als je het spel wil spelen, meld je dan via deze link aan op de wishlist: https://store.steampowered.com/app/2738480/NOVA_CORE_CHAOS/

Een korte teaser van het game kan je via Youtube bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=rz-dMew473w 


Ontdek