11/04/21

Wegen H&M Harley vd Bisschop en Nicola Philippaerts scheiden

Wegen H&M Harley vd Bisschop en Nicola Philippaerts scheiden

H&M Harley vd Bisschop, één van de toppaarden van Nicola Philippaerts, verlaat de familie Philippaerts en trekt naar Ierland waar hij een nieuwe thuis heeft gevonden bij Bertram Allen. Begin deze maand bleven H&M Harley vd Bisschop en Nicola Philippaerts twee keer foutloos tijdens de finale van de Nations Cup in Barcelona en hadden ze met hun vlekkeloze prestatie een groot aandeel in de eindzege van de Nations Cup. Begin september eindigden Harley en Nicola op de vijfde plaats in de GP van Spruce Meadows. 

H&M Harley vd Bisschop kwam als 7 jarige ruin toe bij de familie Philippaerts waar Nicola zich meteen over hem ontfermde. Er was meteen sprake van een klik tussen paard en ruiter. De trainingsarbeid werd beloond met knappe resultaten. In 2016 wonnen H&M Harley vd Bisschop en Nicola Philippaerts in Tryon hun eerste vijfsterrenwedstrijd. Begin mei greep de combinatie nipt naast eindwinst in de Longines Global Champions Tour in Madrid. Enkele weken later was het wel raak en wonnen H&M Harley vd Bisschop en Nicola Philippaerts in Cascais hun eerste wedstrijd van de Longines Global Champions Tour. Harley bleef ook nadien de foutloze rondes aaneen rijgen met een vijfde plaats tot gevolg in de GP van Spruce Meadows en eindwinst in de Nations Cup begin deze maand. De deal kwam tot stand door bemiddeling van Cian O’Connor.

“Ik herinner me de dag toen Harley bij ons toe kwam als gisteren” zegt Nicola Philippaerts. “De voorbije 4.5 jaar heb ik hem echt kunnen kneden. Hij was en is een absolute topper. Ik wil Ben Beevers bedanken voor de kans die hij mij destijds gegeven heeft om Harley naar mijn hand te zetten. Ik ben ook Harley bijzonder dankbaar want samen hebben we veel mooie dingen gerealiseerd. Hij is bijzonder belangrijk geweest voor de ontwikkeling van mijn carrière. Dankzij hem sta ik waar ik nu sta. Het is dan ook jammer dat onze wegen scheiden maar het is niet anders. De dag dat we met een paard beginnen samen te werken weten we dat we er vroeg of laat afscheid van moeten nemen. Dat is eigen aan onze branche. Wij zijn sporters maar er is ook het zakelijk aspect.  Al het goede wat hij mij geleerd heeft neem ik mee. Het laatste jaar was fenomenaal. De uitslagen spreken voor zich. Ik ben blij dat hij bij Bertram Allen een goede thuis gaat vinden en ik wens hen beiden veel succes in de toekomst.”

Copyright De Broodplank / We Live Horses

 


Ontdek