28/03/24

Onverhoopt gelijkspel voor Red Wolves

De Red Wolves zijn op een geweldige manier begonnen aan hun EK kwalificatiecampagne. Op bezoek bij handbalgrootmacht Servië behaalden de Belgen een 27 – 27 gelijkspel. Halfweg de partij was het 15 – 14 in het voordeel van Servië. Aanstaande zondag ontvangt België met Kroatië een andere handbalgrootmacht.

Gefocust en helemaal niet onder de indruk van de omstandigheden en tegenstander begonnen de Belgen aan de wedstrijd. Lazar opende na 2 min 18 sec de score voor de thuisploeg maar Brian Meulders bracht de stand weer in evenwicht. Halfweg de eerste helft stond het 6 – 6. Na 22 minuten kon Servië bij een 11 – 8 score voor het eerst een kloofje uitbouwen. Met de rust in zicht beperkten Damian Kedziora en Brian Meulders de schade tot 15 – 14.

Bij het begin van de tweede helft zorgde Damian Kedziora meteen voor de 15 – 15 en even later bracht Arber Qerimi de Belgen zowaar op voorsprong: 17 – 18. Niet veel later werden 2 Serviërs naar de strafbank verwezen. Jammer genoeg konden de Belgen hier geen profijt uit halen. Integendeel, het waren de Serviërs die scoorden en bij een 19 – 18 stand opnieuw op voorsprong kwamen. Toch wel een tik voor de Belgen die de thuisploeg na 10 minuten opnieuw 3 goals zag uitlopen tot 22 – 19.

Net als in de eerste helft toonden de Belgen ook nu mentale weerbaarheid. Geholpen door een uitstekende doelman Jef Lettens die menig bal uit zijn doel ranselde bogen de Red Wolves hun achterstand opnieuw om in een voorsprong. Damian Kedziora orgde met zijn 7e goal voor de 24 – 25 en Tom Robyns deed er met zijn 6e  goal nog een schepje bovenop : 24 – 26. Het Servische publiek ging nu massaal achter hun ploeg staan en schreeuwden hun team weer langszij: 26 – 26. Tijdens de daarop volgende time-out brengt Arnaud Calbry Jeroen De Beule en geeft hem de opdracht mee om proberen te scoren. De Beule staat 4 minuten op het veld wanneer hij de 26 – 27 scoort maar opnieuw komt Servië langszij. België hield vervolgens de bal in eigen rangen. Qerimi schoot nog op de buzzer maar de Servische doelman bracht redding.

Het 27 – 27 gelijkspel is een onverhoopt resultaat voor de nieuwe sportieve staf met T1 Arnaud Calbry en T2 Johan Smeets en met hen alle overige stafleden en spelers. Zondag nemen de Belgen het op tegen Kroatië.