11/04/21

Eindwinst Longines Global Champions League

Eindwinst Longines Global Champions League

Broers Philippaerts met London Knigths eindwinnaar Longines Global Champions League

Nicola Philippaerts derde in eindstand Longines Global Champions Tour

Nicola en Olivier Philippaerts hebben samen met hun teamgenoten Ben Maher, Martin Fuchs en Emily Moffitt de eindwinst in de Longines Global Champions League op zak gestoken. Hun team London Knights won dit jaar vijf van de achttien wedstrijden. Gisteren waren Ben Maher en Nicola Philippaerts de beste in Doha. In de algemene eindstand van de Longines Global Champions Tour eindigt Nicola Philippaerts op een knappe derde plaats.

Nicola Philippaerts kan terugblikken op een uitstekend seizoen in de Longines Global Champions Tour 2018. Half juni won hij samen met H&M Harley v/d Bisschop in Cascais. Eén maand later pakte hij met H&M Chilli Willi de zege in Chantilly. In de slotwedstrijd in GP eindigde de Belgische combinatie op de 18e plaats. Eerder op de dag bleven Nicola Philippaerts en H&M Chilli Willi, samen met teamgenoot en algemeen eindwinnaar van de Longines Global Champios Tour Ben Maher, als enige combinatie foutloos in de teamcompetitie. Voor H&M Chilli Willi was het de zoveelste dubbele foutloze omloop van het seizoen. De London Knights wonnen dit jaar vijf van de achttien wedstrijden en zijn eindwinnaar van de Longines Global Champions League.

“Dit was een fantastisch seizoen. Een grand cru” zegt Nicola Philippaerts. “Zowel in de Longines Global Champions Tour als in de Longines Global Champions League sta ik op het podium. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst. Ik kijk nu al uit naar de finale in Praag halfweg december. Mijn paarden hebben dit jaar fantastisch gesprongen. Getuige daarvan de unieke derde plaats in de individuele eindstand en de eindwinst bij de teams.”

Olivier Philippaerts is dit weekend aan het werk in Sentower Park en deelt in de teamvreugde. “Dit is een fantastisch resultaat. De bekroning van een mooi en lang seizoen. Halfweg de competitie stonden we aan de leiding en we zijn erin geslaagd om die koppositie tot het einde vast te houden. Makkelijk was dat niet want alle achttien de wedstrijden tellen mee voor het klassement waardoor het snel kan veranderen. We hadden een goed team met sterke paarden en presteerden zeer constant. De goede planning heeft zeker bijgedragen tot dit succes. Ik kijk nu uit naar de finale in Praag waar we de eindzege nog wat meer glans willen geven.”


Ontdek