11/04/21

LGCT: H&M Chilli Willi schittert in Doha

LGCT: H&M Chilli Willi schittert in Doha

Nicola Philippaerts is met zijn hengst H&M Chilli Willi in de openingswedstrijd van de Longines Global Champions Tour in Doha op de derde plaats geëindigd. De Belgische combinatie bleef twee keer foutloos. In een barrage met vijf was de zege voor de Fransman Julien Epaillard (Usual Suspect d'Auge). Ben Maher (Explosion W) eindigde als tweede.

Dit weekend werd in Doha de eerste van in totaal negentien grote prijzen georganiseerd die meetellen voor de Longines Global Champions Tour. Net als vorig jaar wordt ook dit jaar de grote finale in Praag georganiseerd. Nicola Philippaerts, die vorig seizoen als derde eindigde, is samen met H&M Chilli Willi uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. In het basisparcours bleef het duo foutloos net als in de daaropvolgende barrage met vijf combinaties. De Fransman Epaillard en Ben Maher waren een tikkeltje sneller dan Nicola Philippaerts.

“Chilli Willi voelde heel goed aan. Behalve de twee omlopen van de grote prijs was hij vandaag ook foutloos in de teamcompetitie waar ik met ons team van de London Knights op de vijfde plaats eindigde” zegt Nicola Philippaerts. “Begin dit jaar kreeg Chilli Willi rust waarna we samen het seizoen hebben voorbereid in Oliva. Hij voelde toen al heel goed aan. Tijdens de eerste dag maakte hij een foutje maar vandaag sprong hij écht uit de kunst. Dit is een veelbelovende start van een nieuw en lang seizoen.”

Gisteren won Nicola Philippaerts samen met H&M Ikker de snelheidsproef.

Copyright De Broodplank
Foto vrij van rechten met dank aan LGCT

 


Ontdek