11/04/21

CSI 5* Doha: Nicola Philippaerts en H&M Chilli Willi tweede in Doha

CSI 5* Doha: Nicola Philippaerts en H&M Chilli Willi tweede in Doha

Nicola Philippaerts en H&M Chilli Willi blijven in grote doen in Doha. Nadat ze vorig weekend derde werden in de openingswedstrijd van de Longines Global Champions Tour eindigden Nicola Philippaerts en H&M Chilli Willi vandaag tweede in de CSI 5* van het Concours Hippique International Al Shaqab. De zege was voor Pieter Devos (Espoir).   

Na hun uitstekende prestatie van vorig weekend deden Nicola Philippaerts en H&M Chilli Willi het enkele dagen rustiger aan om zo goed uitgerust te beginnen aan de volgende opdracht. Vandaag stond de CSI 5* GP op het programma. Na de eerste omloop mochten de beste 18 combinaties naar de tweede ronde. Na beide omlopen bleven drie combinaties foutloos: Pieter Devos (Espoir), Nicola Philippaerts (H&M Chilli Willi) en Emanuele Gaudiano (Chalou). Een barrage zou beslissen over winst en verlies.

Nicola Philippaerts moest als eerste aan de bak in de barrage. Samen met Chilli Willi bleef hij een derde keer foutloos. Gaudiano tikte één balk aan waarna alle ogen gericht waren op Pieter Devos die uiteindelijk iets meer dan 2 sec sneller was dan Nicola Philippaerts. Alle zes de omlopen die Nicola Philippaerts en H&M Chilli Willi dit seizoen in een GP gereden hebben waren foutloos.

“Chilli Willi sprong opnieuw zeer sterk” begint Nicola Philippaerts zijn analyse. “De twee maanden rust hebben hem klaarblijkelijk deugd gedaan. In Oliva was hij al op dreef. Vorige week bevestigde hij zijn vorm in de Global Tour en vandaag doet hij dat nog eens. Van alle 6 de omlopen die we op GP niveau gereden hebben bleef hij foutloos. In vergelijking met vorig seizoen is hij een  jaar ouder en staat hij verder dan toen. Hij wil echt geen fout maken. Hij is zo gretig, zo goed én zo fris. Dit geeft me een boost voor de rest van het seizoen.”

Foto vrij van rechten met dank aan Longines Global Champions Tour


Ontdek