25/04/24

Zware crash voor Neuville. Tänak blijft leider.

Zware crash voor Neuville. Tänak blijft leider.

Tijdens de tweede klassementsrit van de tweede dag in de rally van Chili zijn Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) van de baan gegaan. De zwaar beschadigde Hyundai van de Belgen lag op zijn kant. Het is einde wedstrijd voor Neuville en Gilsoul. Neuville had in de openingsrit van de dag de snelste tijd gereden waardoor hij was opgeschoven naar de derde plaats. Via Twitter liet het team weten dat Neuville medische bijstand nodig had. Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) blijft leider. De Est heeft 30.8 sec voorsprong op eerste achtervolger Sébastien Ogier. Jari-Matta Latvala (Toyota Yaris WRC) volgt als derde. 

Het ongeval van Neuville gebeurde net na een heuvel waarvan Latvala bij aankomst zei dat het een verraderlijke plaats was. "Ik hoop alleen dat Neuville en Gilsoul ok zijn want dat is op dit moment het belangrijkste van alles" vertelde Sébastien Ogier (Citroën C3 WRC) bij aankomst. Op de luchtbeelden zag je een zwaar beschadigde Hyundai op zijn kant liggen. De impact moet enorm geweest zijn. Neuville’s team stuurde via Twitter deze boodschap de wereld in: "Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul zijn in KP8 over de kop gegaan. Thierry Neuville heeft medische assistentie nodig. Meer info later". Neuville’s toestand is ok. Hij is naar het ziekenhuis voor een check-up.

Neuville was met een snelste tijd aan de dag begonnen waardoor hij van de vierde naar de derde plaats opschoof. Het verschil met de tweede plaats van Ogier bedroeg 1.4 sec. Ook in de tweede rit was Neuville snel onderweg, dat bleek uit de tussentijden. Tot hij op de top van een heuvel van de baan ging en moest opgeven.

Copyright BELGA / De Broodplank
Foto WRC+

 


Ontdek