25/04/24

Princen van start tot finish in Sezoensrally

Kris Princen (VW Polo R5) heeft zaterdag de Sezoensrally gewonnen, dat is de vijfde van in totaal negen wedstrijden die meetellen voor het BK rally 2019. Princen reed van start tot finish aan de leiding en had bij aankomst 12.2 sec voorsprong op Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) die tweede werd en voor het eerst dit seizoen het podium op mocht. Merkgenoot Bedoret (Skoda Fabia R5) reed in de laatste rit van de dag lek waardoor hij van de tweede naar derde plaats zakte. De beschermeling van Freddy Loix mocht voor de vierde keer dit seizoen het podium op.

Het verhaal van de Sezoensrally is snel verteld. Kris Princen nam een verschroeiende start op de Bocholtse maaskiezel, won vijf ritten op rij waardoor hij na de eerste omloop al kon beginnen zijn wedstrijd af te stemmen op de andere deelnemers.

In die twee ronde wonnen Patrick Snijers (VW Polo R5), Sébastien Bedoret (Skoda Fabia R5) en Adrian Fernémont (Skoda Fabia R5) elk één klassementsrit. Princen nam de twee andere ritten voor zijn rekening. Cédric Cherain (VW Polo R5), de voornaamste belager van Kris Princen en leider in de tussenstand van het BK, reed in de 10e rit lek en zakte weg naar de zesde plaats.

In de laatste omloop van vijf klassementsritten moest Snijers de handdoek werpen toen een aandrijfas het begaf. In de allerlaatste klassementsrit wipte een sterke Vincent Verschueren alsnog van de derde naar de tweede plaats ten koste van Bedoret. De Henegouwer verloor één plaats toen hij lek reed maar hield genoeg bonus over op Fernémont om zijn podiumplaats te behouden. Cédric Cherain eindigde als vijfde.

Iets over halfweg het Jobfixers Belgian Rally Championship staan Kris Princen en Cédric Cherain samen met 60 punten aan de leiding. Princen won wel drie van de vijf gereden rally’s. Bij de junioren stond er opnieuw geen maat op Grégoire Munster die op het Bocholtse onverhard als 14e algemeen eindigde.

De volgende wedstrijd van het BK rally is de Ypres rally eind juni met onder andere de comeback van Freddy Loix met de nagelnieuwe Skoda Fabia R5. Absolute trekpleister daar worden Thierry Neuville en diens corijder Nicolas Gilsoul die met hun Hyundai i20 Coupe WRC in de Masters aantreden.