29/03/24

Olivier Philippaerts derde in Rolex Grand Prix Rome

Olivier Philippaerts derde in Rolex Grand Prix Rome

Olivier Philippaerts en H&M Extra zijn op de derde plaats geëindigd in de Rolex Grand Prix van Rome. In een barrage met vier bleef de Belgische combinatie een tweede keer foutloos en reden ze de derde tijd. De zege was voor de Israëliër Daniel Bluman (Ladriano Z) die iets meer dan twee seconden sneller was dan Olivier Philippaerts. De Ier Cian O’Connor (Ireniche Horta) eindigde als tweede. 

Olivier Philippaerts en H&M Extra kunnen terugblikken op een prima meeting in Rome. Op vrijdag maakte Olivier Philippaerts ook al deel uit van het Belgische team dat op de derde plaats in de landenprijs eindigde. Ook toen liet de combinatie een foutloze omloop optekenen. Op zondag ging het nog beter en werd het een dubbele foutloze omloop met een derde plaats in de Rolex Grand Prix tot gevolg.

“Ik ben heel tevreden over onze prestaties van vandaag en van de voorbije dagen” zegt Olivier Philippaerts. “Extra sprong een heel goede en foutloze tweede omloop tijdens de landenwedstrijd. Het was een goede voorbereiding op de GP van vandaag. H&M Extra heeft in dit soort wedstrijden nog niet zoveel ervaring, en toch doet hij het goed. In Miami eindigden we vijfde in de GP en vandaag is hij derde. Dat duidt op een zekere constante in zijn prestaties. H&M Extra is nog maar tien jaar en zijn beste jaren moeten er nog aankomen. Hij heeft potentieel. Aan mij om hem verder te blijven ontwikkelen en onze prestaties crescendo te laten gaan.”


Ontdek