19/04/24

Thierry Neuville absolute trekpleister

Thierry Neuville absolute trekpleister

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) wonnen vorig jaar met de Hyundai i20 R5 de rally van Ieper. Dit jaar staat het duo aan de start met de wagen waarmee ze het WK rally rijden. Samen met onder andere Bryan Bouffier (Ford Fiesta WRC) nemen ze deel aan de Rally Masters.

De Rally Masters is een nieuwigheid in de Ypres Rally. De WRC’s zijn enkele jaren geleden verbannen van de Belgische wegen maar via een reglementswijziging zijn ze nu opnieuw welkom, met dat verschil dat de deelnemers aan de Masters geen aanspraak kunnen maken op de algemene zege. De deelnemers starten 20 minuten voor de hoofdwedstrijd en rijden in totaal twee lussen bestaande uit elf klassementsritten. "De Ypres Rally zal een uitdaging worden. We gaan voor de eerste keer op snelheid met onze WRC over de smalle baantjes scheuren. Ik wil onze Belgische fans een mooie demonstratie geven. Het is altijd gezellig met al die fans op de Markt in Ieper" aldus Thierry Neuville.

In de Masters zal Thierry Neuville het opnemen tegen Bryan Bouffier. De 40-jarige Fransman, die voor de gelegenheid genavigeerd zal worden door André Leyh, zal Neuville weerwerk geven in een Ford Fiesta RS WRC. De Fransman heeft zelfs meer ervaring in de Westhoek, want Bouffier werd al drie keer tweede in Ieper (2013, 2015 en 2017).

Copyright BELGA / De Broodplank
Foto met dank aan Hyundai Motorsport


Ontdek