20/04/24

Bedoret en Loix oftewel leerling en meester

Bedoret en Loix oftewel leerling en meester

Na een afwezigheid van drie jaar maakt Freddy Loix (Skoda Fabia R5) een éénmalige comeback in de Ypres Rally. Met zijn elf zeges is Loix de absolute recordhouder van het aantal overwinningen in de Kattenstad. Na zijn rallypensioen ontfermde de Limburger zich over jong rallytalent. Het wordt interessant om zien hoe de meester het er ten opzichte van zijn leerling ervan zal brengen.

Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq (Skoda Fabia R5) zijn bezig aan een schitterende nationale campagne, met vier podiumplaatsen bij de vier rally's die ze dit jaar al afwerkten. De leerling neemt het dit weekend op tegen zijn meester. In aanloop van de Ypres rally versloeg Bedoret Loix tijdens de rally van Wervik, een traditionele voorbereidingswedstrijd op de rally van Ieper. “We komen met vertrouwen aan de start. We zitten goed in het ritme, we hebben de wedstrijd goed voorbereid. Kortom, we hebben alle troeven in handen. Maar we weten ook maar al te goed dat Ieper een lastige rally is, waarin je altijd voor 100 procent gefocust moet zijn. De grachten liggen er niet aantrekkelijk bij en elke fout betaal je cash. Ik vind het schitterend dat ik samen met Freddy Loix aan de start kom. We zullen elkaar maximaal helpen, alhoewel ik denk dat het vooral hij zal zijn die mij helpt, en daar zullen we allebei beter van worden. Het wordt niet leerling tégen meester, maar eerder leerling en meester samen om zo te proberen Škoda België een zo goed mogelijk resultaat te bezorgen” aldus Sébastien Bedoret.

Freddy Loix krijgt Pieter Tsjoen naast zich in de wagen. Tsjoen won als rijder de rally van Ieper in 2001. Twee jaar geleden gidste hij als corijder Kevin Abbring naar de zege. “Voor de eerste keer sinds lang kan ik de Ypres rally afwerken zonder de rol van favoriet te krijgen toegespeeld” zegt Freddy Loix. “En daar ben ik heel blij om! Mijn nieuwe professionele bezigheden nemen heel veel van mijn tijd in beslag en ik werk ook niet langer regelmatig tests af voor Škoda Motorsport of Michelin, zoals in het verleden wel het geval was. Voor de Rally van Wervik was het al sinds oktober geleden dat ik nog in een rallywagen had gezeten. En mijn laatste rally dateert al van de East Belgian van 2016. Uiteraard zal ik wedstrijdritme missen, maar dat is niet het belangrijkste. Samen met Pieter wil ik me vooral amuseren! Ik weet dat dit een lange rally zal worden, zeker door de hitte. Toch maak ik me daar geen zorgen over: zelfs op mijn 48ste steek ik nog in een uitstekende fysieke conditie!”

Copyright BELGA / De Broodplank
Foto met dank aan Jobfixers BRC

 

 

 

 


Ontdek