29/03/24

Vooruitblik start BENE-League: Handbal Tongeren

Vooruitblik start BENE-League: Handbal Tongeren

Handbal Tongeren

Coach : Vladimir Tomanovic (3e seizoen)
Palmares : 6 keer Final4 (2007-2008, 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012, 2014-2015, 2016-2017)
Vorig seizoen : 9e plaats BENE-League, op doelpuntensaldo barragematchen vermeden
Belangrijkste inkomende transfers : Arber Qerimi, Nathan Bolaers, Florian Glesner en Sverre Jansen
Ambitie : beter doen dan vorig jaar

Handbal Tongeren is opgelucht dat het de pagina van vorig seizoen zonder kleerscheuren heeft kunnen omslaan. De Tongenaren moesten met een jong getalenteerd team aan de bak en misten vooral ervaring. Met de komst van Arber Qerimi, Nathan Bolaers en Florian Glesner krijgt het team van Vladimir Tomanovic een flinke kwaliteitsinjectie.

“Het is niet zozeer een kwestie van kwaliteit, wel van ervaring. Die ervaring hebben we vorig jaar in sommige wedstrijden gemist” zegt Vladimir Tomanovic. “Zowel Arber, Nathan als Florian staan, met de leeftijd en ervaring die ze hebben, voor de beste jaren uit hun carrière. Als coach kan je naast het veld niet altijd iedereen bereiken. Ik verwacht van de ervaren spelers dat ze mijn instructies doorgeven aan de jonge spelers op het veld. De tips die een jonge speler op zo’n moment krijgt kunnen heel nuttig zijn. Dat is gewoon een zeer waardevol iets.”

Meer balans

“Met de komst van Arber Qerimi, Nathan Bolaers en Florian Glesner komt er ook meer balans in het team waardoor automatisch het vertrouwen zal toenemen. We hebben niet de breedste kern maar er zit wel veel kwaliteit in. De kern is over het algemeen ook vrij jong waardoor we kunnen bouwen aan de toekomst. Jonge spelers zoals Ilyas D’Hanis, Yannick Glorieux, Joris Gilé en Glenn Gevers hebben vorig seizoen heel veel gespeeld. Ze moeten die ervaring meenemen naar dit seizoen, ze gebruiken en doorgroeien. Dat is ook wat we van hen verwachten. Dat ze een stap zetten en zich verder ontwikkelen. Dat kan met de hulp en onder de vleugels van de ervaren spelers.”

Normale voorbereiding

“De voorbereiding is normaal verlopen. Iedereen is fit, er zijn geen tegenslagen geweest. Het was een rustige aanloop naar de competitiestart. We zijn ook niet op stage geweest. Wanneer er veel spelers in de ploeg zijn die overdag werken is het moeilijk om op stage te trekken. Je moet dan veel van je spelers vragen. We vonden het dan ook een beter idee om de voorbereiding hoofdzakelijk in Tongeren te laten doorgaan. We hebben enkele wedstrijden in Duitsland en Nederland gespeeld, maar net over de grens zodat de verplaatsing meeviel. De verste trip was Luxemburg.” 

Ambitie

“We gaan sowieso de lat hoger leggen dan vorig jaar. Net zoals iedere sporter willen we elke dag en ieder moment beter worden. Maar de concurrentie zal dat ook willen. De andere ploegen hebben ook niet stilgezeten. Dat zorgt ervoor dat de Belgische ploegen die deelnemen aan de BENE-League sterker voor de dag gaan komen. Ook in Nederland heeft men hard gewerkt. Het kan de kwaliteit van de BENE-League alleen maar ten goede komen. Persoonlijk denk ik dat we dit jaar een nog sterkere competitie zullen krijgen in vergelijking met vorig seizoen. Om dan over een Final4 te praten is een beetje ondankbaar. Wij beginnen met het nodige zelfvertrouwen aan de BENE-League en gaan voor een beter resultaat dan vorig jaar. Maar om daar nu een plaats op te kleven is moeilijk. Dat zal de tijd wel uitwijzen.”

Programma Handbal Tongeren

Zaterdag 31 augustus : Handbal Tongeren – Atomix Haacht
Zaterdag 7 september : Handbal Houten – Handbal Tongeren

Foto's met dank aan Handbal Tongeren en Ronald Jans


Ontdek