11/04/21

Nicola Philippaerts en Chilli Willi plaatsen zich voor finale

Nicola Philippaerts en Chilli Willi plaatsen zich voor finale

Nicola Philippaerts en Chilli Willi hebben zich geplaatst voor de finale van de wereldruiterspelen in Tryon. De Belgische combinatie lukte vandaag, net als tijdens de openingsdag op woensdag, een foutloze ronde. Na drie competitiedagen staan Nicola Philippaerts en Chilli Willi op de 19e plaats. De top 25 neemt zondag deel aan de finale. Na de eerste ronde strijdt de top 12 voor de wereldtitel. Behalve Nicola Philippaerts heeft geen enkele andere Belgische combinatie zich geplaatst voor de eindstrijd van het jumpingtornooi van de wereldruiterspelen.

Na de moeilijke tweede wedstrijddag waarbij het Belgische team zich niet kon plaatsen voor de tweede ronde van de landencompetitie en bijgevolg naast een ticket voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo greep, herpakte Nicola Philippaerts zich vandaag. “Net als de voorbije dagen haalde Chilli Willi ook vandaag zijn niveau. Ondanks de twee strafpunten op donderdag kan ik niet zeggen dat hij gisteren slecht gesprongen heeft. Hij verdiende die fouten niet maar de realiteit is dat ze er wel zijn. De waterbak en de laatste hindernis zorgden gisteren voor een bijzonder grote foutenlast. Vandaag waren er iets meer foutloze rondes dan gisteren. Maar al bij al is het een zware wedstrijd met kanjers van hindernissen.”

Bij zijn debuut op de wereldruiterspelen stoot Nicola Philippaerts meteen door naar de finale. “Elk kampioenschap heeft zijn eigen karakteristieken en is zwaar. Dat is hier in Tryon niet anders. Het hoort ook zo want de volledige wereldtop is hier. De voorbije dagen hebben we hard gewerkt. De rustdag van morgen zal Chilli Willi en mezelf goed doen. De focus ligt nu op zondag. De finale halen was het eerste doel. Het tweede is de top 12 halen. Makkelijk zal dat absoluut niet zijn. Maar we gaan er wel alles aan doen om die ambitie in te lossen. Zondag wordt het hier ook iets minder warm. Dat kan in onze kaart spelen.”


Ontdek