11/04/21

Moeilijke slotdag voor Nicola Philippaerts en Chilli Willi

Moeilijke slotdag voor Nicola Philippaerts en Chilli Willi

Nicola Philippaerts en Chilli Willi zijn bij hun debuut op de wereldruiterspelen finaal op de 22e plaats geëindigd. De enige Belgische combinatie die zich voor de finale van vandaag had weten te plaatsen beëindigde het basisparcours met 12 strafpunten. Een tweede ronde zat er bijgevolg niet meer in. De 12 beste combinaties mochten in een tweede ronde strijden voor de medailles. Het goud ging naar de Duitse Simone Blum (DSP Alice). Zilver en brons gingen naar de Zwitsers Martin Fuchs (Clooney) en Steve Guerdat (Bianca).

Zoals het een groot kampioenschap betaamt was de slotdag niet voor broekjes. De moeilijkheidsgraad van het parcours was nog een pak hoger dan de voorbije dagen. “We zijn hier op een wereldkampioenschap en wie het tot in de finale schopt weet dat hij aan de bak moet om goed te presteren” begint Nicola Philippaerts zijn analyse. “Vandaag kregen we een loodzware omloop voorgeschoteld waarop wij drie keer in de fout gingen. Dan weet je het wel. Vandaag was het iets minder maar al bij al ben ik zeer tevreden met onze prestaties. Twee foutloze omlopen en twee mindere omlopen, dat is de balans van deze wereldruiterspelen. De twee fouten op donderdag waren onverdiend. Vandaag was het zeer zwaar en zat er niet meer in.”

 Nicola Philippaerts keert maandagavond terug naar België. “Dit weekend neem ik deel aan de vijfsterrenwedstrijd van Waregem en nadien gaan we de planning eens goed bekijken. De focus gaat nu op de Longines Global Champions Tour” zegt Nicola Philippaerts. “Begin november is er de slotwedstrijd in Doha. Met de London Knights staan we aan de leiding bij de teams. Na mijn twee zeges eerder dit seizoen ben ik al zeker van de finale die in december in Praag georganiseerd wordt. Die twee wedstrijden zijn twee mooie doelen om nog eens te pieken.”

Copyright De Broodplank - Philippaerts We Live Horses - Belga

 


Ontdek