25/04/24

Neuville gaat van de baan en mag kruis maken over zege in Turkije

Neuville gaat van de baan en mag kruis maken over zege in Turkije

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) zijn in de eerste klassementsrit van de derde wedstrijddag in de rally van Turkije van de baan gegaan. De Belg was op dat moment in volle aanval en stak de hand uit naar de leidersplaats. Neuville kon zijn weg verder zetten maar verloor meer dan vier en een halve minuut. Neuville en Gilsoul mogen hun zegekansen in Turkije opbergen en zien hun kansen op een eerste wereldtitel een flinke knauw krijgen. Esapekka Lappi (Citroën C3 WRC) blijft leider in Turkije. De Fin heeft een minieme voorsprong van 1 sec op teamgenoot Sébastien Ogier (Citroën C3 WRC). WK leider Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) is zevende.

Titelpretendenten Ogier en Neuville wisten van bij aanvang van de rally van Turkije wat hun te doen stond. Aanvallen om zo hun WK kansen gaaf te houden. Beide rijders deden dat gisteren én vandaag, te beginnen in de 33 km lange klassementsrit van Yeşilbelde. Bij de tweede tussentijd waren ze beiden 20 sec sneller dan WK leider Ott Tänak. Het zag er goed uit voor onze landgenoot tot hij in de fout ging. “Verdorie, verdorie. Ik ben zo ontgoocheld” kwam Neuville al vloekend over de finish gereden om dan zijn verhaal te doen. “Er was een trage rechtse bocht gevolgd door een trage linkse bocht. Er hing bijzonder veel stof en ik kon de bocht niet zien. Ik reed echt heel langzaam, botste op een steen waarna we van de baan gingen.”

De wagen van Neuville had weinig tot geen zichtbare schade. Na zijn slipper heeft het enkele minuten geduurd vooraleer de Belg zijn weg kon verder zetten. Hij bereikte de finish met een achterstand van 4:38.8 op Sébastien Ogier die de snelste tijd reed en tot op 1 sec van de leidersplaats van teamgenoot Lappi nadert.

Copyright BELGA / De Broodplank
Foto met dank aan Hyundai Motorsport


Ontdek