26/04/24

Meeke is snelste in shakedown rally Wales

Meeke is snelste in shakedown rally Wales

Kris Meeke (Toyota Yaris WRC) heeft donderdagvoormiddag de shakedown van de rally van Wales gewonnen. Meeke was in zijn Toyota 1.1 sec sneller dan Esapekka Lappi (Citroën C3 WRC). De wederoptredende Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) reed de derde tijd, gelijk met Sébastien Ogier (Citroën C3 WRC). Beide rijders waren 1.1 sec trager dan Meeke. Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) reed de zesde tijd en was daarmee 1.4 trager dan Meeke. Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) reed de achtste tijd op 2.3 sec van zijn teamgenoot.

Ideale weersomstandigheden donderdagochtend voor de shakedown voor de rally van Wales. Het 4.9 km lange parcours lag er vochtig bij maar het regende niet. Tänak mocht als WK leider als eerste de baan op. Bij een onverhard rally die in droge omstandigheden gereden wordt is het eerder een nadeel om als eerste de baan op te gaan. Bij een rally zoals Wales, die veelal in natte omstandigheden gereden wordt, kan het eerder een voordeel zijn omdat er nadien sprake kan zijn van spoorvorming en uitgereden stukken parcours.

De meeste rijders zetten hun snelste tijd neer bij de tweede doortocht, zo ook Kris Meeke. De Brit was 1.1 sec sneller dan vijf rijders die onderling slechts door 0.3 sec gescheiden werden. Eén van hen was Thierry Neuville. “We weten dat het een zware wedstrijd zal worden net zo zeer we weten dat de rijders die voor me starten zeer snel zijn. We gaan ons best doen om hier een goed resultaat te behalen. We zijn goed voorbereid. Het wordt een hele uitdaging.”

Donderdagavond krijgen de deelnemers een voorproefje van 3.58 km voorgeschoteld. De rit in Oulton Park biedt een mix van asfalt en gravel.

Copyright BELGA / De Broodplank
Foto met dank aan Hyundai Motorsport

 


Ontdek