19/04/24

Meeke leidt in Wales, Neuville volgt als tweede.

Meeke leidt in Wales, Neuville volgt als tweede.

Halfweg de tweede wedstrijddag in de rally van Wales rijdt Kris Meeke (Toyota Yaris WRC) aan de leiding. Meeke heeft 6 sec voorsprong op Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC). In het spoor van de Belg volgt Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) als derde op 6.2 sec van zijn teamgenoot en 0.2 sec van Neuville. Nog eens 0.3 sec verderop volgt Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) als vierde. Sébastien Ogier (Citroën C3 WRC) is vijfde op 8.8 sec. 

De regen en wind zijn in Wales op de afspraak en zorgen voor de gekende en typische weersomstandigheden waarin deze wedstrijd gereden wordt. De wederoptredende Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) reed vrijdagochtend meteen de snelste tijd maar maakte in de daaropvolgende rit een foutje, belandde in de gracht en beschadigde een stuurstang. Evans kon wel verder rijden en wist het tijdverlies nog te beperken.

Kris Meeke hield vooraan goed stand, een slipper in de derde rit van de dag niet te na genomen. Glad was het wel want zowel Tänak, Ogier en Neuville beleefde al enkele hachelijke momenten.  De start van Neuville had beter gekund maar naar het einde van de voormiddag kwam de Belg er door en schoof hij op naar de tweede plaats. Zijn voorsprong op eerste achtervolger Latvala is evenwel miniem net zoals dat het geval is met titelconcurrenten Tänak en Latvala. Na een natte vrijdagochtend zit de top vijf samengebald binnen 8.8 sec.

Vrijdagnamiddag wordt dezelfde lus van vier klassementsritten gereden aangevuld met nog één extra rit van net geen vier kilometer.

Copyright BELGA / De Broodplank
Foto met dank aan Hyundai Motorsport


Ontdek