26/04/24

Tänak grijpt de macht, Neuville zakt naar vier

Tänak grijpt de macht, Neuville zakt naar vier

Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) sluit de tweede wedstrijddag van de rally van Wales af als leider. Tänak beëindigde de dag met twee snelste tijden waardoor hij van de vierde plaats naar de leiding klom. Kris Meeke (Toyota Yaris WRC) verloor door een slipper in de laatste rit de leiding en zakt naar de derde plaats op 3.6 sec van leider Tänak en op 0.2 sec van Sébastien Ogier (Citroën C3 WRC) die tweede is. Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) zakt van de tweede naar de vierde plaats op 8.4 sec van Tänak. De top vier wordt gescheiden door 8.4 sec.

De tweede ronde vrijdagnamiddag begon met een klapper, letterlijk. De Fin Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) ging van de baan en moest opgeven. De wagen kwam op zijn kant tussen de bomen terecht maar gelukkig bleef het beperkt tot materiële schade. Ogier won twee ritten en klom van de vijfde naar de tweede plaats met in zijn zog Thierry Neuville die de snelste was in de 1.6 km lange rit van Slate Mountain. In de twee daaropvolgende ritten reed Tänak de snelste tijd waardoor hij de dag afsluit als leider.

Renaud Jamoul, de Belgische corijder van Adrien Fourmaux (Ford Fiesta R5) is 16e. De Chileen Alberto Heller rijdt met een VW Polo van het Belgische BMA op de 19e plaats. Guillaume de Mevius en Martijn Wijdaeghe rijden met hun Citroen C3 in de kleuren van de RACB, de Belgische automobielsportfederatie, rond in 23e positie.

Zaterdag wordt een belangrijke, lange en zware dag. De rijders krijgen zeven klassementsritten voor de wielen geschoven met halfweg de dag enkel de mogelijkheid om banden te wisselen. Er is de ganse dag geen assistentie.

Copyright BELGA / De Broodplank
Foto met dank aan Hyundai Motorsport


Ontdek