24/04/24

Neuville schuift op naar tweede plaats maar leider Tänak vergroot voorsprong

Neuville schuift op naar tweede plaats maar leider Tänak vergroot voorsprong

Met enkel nog een korte superspecial later op de avond staat Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) na twee lussen van telkens drie klassementsritten aan de leiding. De Est heeft 10.1 sec voorsprong op eerste achtervolger Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC). Sébastien Ogier (Citroën C3 WRC) is derde en volgt op 16.3 sec van Tänak en op 6.2 sec van Neuville.

De drie titelkandidaten beheersen de rally van Wales, de op twee na laatste rally van het WK rally 2019. Alle drie de rijders reden bijzonder hard en schuwden daarbij geen enkel risico. Geen technische problemen, geen lekke band, geen slipper. Alleen ontzettend hard rijden, dat is wat het trio Tänak, Neuville en Ogier deden. Met nog één korte rit later op de avond en vijf klassementsritten morgen blijft de strijd voor de zege ongemeend spannend.

Tänak won vandaag geen enkele rit maar was met vier keer de tweede tijd bijzonder regelmatig. Beetje bij beetje nam hij afstand van Thierry Neuville die zaterdagnamiddag over Sébastien Ogier naar de tweede plaats wipte. Met Ogier op de derde plaats op 16.3 sec blijft ook hij in de running voor de zege. De Fransman won de voorbije zes jaar vijf keer de rally van Wales en is daarmee absolute recordhouder.

Copyright BELGA / De Broodplank
Foto met dank aan Hyundai Motorsport


Ontdek