29/03/24

Neuville is tevreden over de eerste wedstrijddag

Neuville is tevreden over de eerste wedstrijddag

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) staan na de openingsdag van de rally van Catalonië tweede op een zucht, 1.7 sec, van leider en teamgenoot Sébastien Loeb (Hyundai i20 Coupe WRC). De Belg blikt tevreden terug op zijn wedstrijddag.

“Ik voel me prima. Hyundai bezet de top drie. Een sterk collectief resultaat. Na een dag op gravel, waar de wagens toch meer afzien en de omstandigheden voor de rijders vooraan minder gunstig zijn, kan ik me met mijn tweede plaats geen betere situatie wensen” zegt Thierry Neuville. “Deze ochtend lag het parcours er ietwat vochtig bij, dat hielp ons. Deze namiddag hebben we echt gepusht en sluiten we de dag af als tweede. De kans op de wereldtitel is er nog maar de rally is nog lang en Tänak blijft leider. Voorlopig is dit scenario goed, al kon het nog beter.”

Neuville werd in de mediazone geconfronteerd met de vraag of hij op de hoogte was van het nieuws dat Ott Tänak volgend jaar zijn teamgenoot wordt. “Ik ben niet op de hoogte. Ik weet het niet en kan bijgevolg ook niets bevestigen. Het zou een goede zet kunnen zijn. Eigenlijk heb ik liever sterke rijders in mijn team dan in een ander team. Laat ons gewoon afwachten of het nieuws klopt of niet.” 

Op zaterdag en zondag worden de klassementsritten op asfalt gereden. “Het wordt een compleet andere wedstrijd maar we gaan proberen ons ritme aan te houden en zo hard als mogelijk te pushen” besluit Neuville.

Copyright BELGA / De Broodplank
Foto met dank aan Hyundai Motorsport


Ontdek