29/03/24

Hyundai Motorsport wereldkampioen bij de constructeurs

Hyundai Motorsport wereldkampioen bij de constructeurs

Hyundai Motorsport is voor het eerst in hun bestaan wereldkampioen bij de constructeurs. De Zuid-Koreaanse constructeur trok met een bonus van achttien punten naar Australië. Na de afgelasting van de rally van Australië omwille van de bosbranden in North South Wales zit het WK rally 2019 er definitief op.  

De Est Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) had in de vorige wedstrijd de wereldtitel bij de rijders gewonnen. De inzet van de rally van Australië was de wereldtitel bij de constructeurs. Na afloop van de rally van Spanje had Hyundai een voorsprong van achttien punten. Eerste achtervolger Toyota kan na de afgelasting van de rally van Australië en het einde van het seizoen de kloof met Hyundai niet meer dichten. Het behalen van die wereldtitel was dit seizoen het doel voor Hyundai Motorsport. De FIA moet de wereldtitel nog bekrachtigen maar dat is niet meer dan een formaliteit.

“De annulering van de rally van Australië is gezien de omstandigheden de enige juiste beslissing” zegt Andrea Adamo, teammanager van Hyundai Motorsport. “Onze gedachten gaan uit naar degenen die getroffen worden door de kritieke gebeurtenissen in New South Wales. Vanuit sportief oogpunt is het geweldig om onze eerste wereldtitel te winnen. Dit is het resultaat van vele jaren hard werken van iedereen bij Hyundai Motorsport. Dit was een ongelofelijk en competitief seizoen. We hadden tot het einde willen vechten, maar we kunnen trots zijn op al onze individuele prestaties als teamleden om dit een geweldige collectieve overwinning te maken. Ik wil iedereen bij Hyundai Motorsport persoonlijk bedanken en al rijders die sinds de rally van Monte Carlo alles gegeven hebben.”

Copyright BELGA / De Broodplank
Foto met dank aan Hyundai Motosport (offical website)


Ontdek