25/04/24

Citroën CEO Linda Jackson: Een WK zonder Sébastien was ondenkbaar voor ons

Citroën CEO Linda Jackson: Een WK zonder Sébastien was ondenkbaar voor ons

Citroën heeft bij monde van haar CEO Linda Jackson laten weten dat een wereldkampioenschap zonder Sébastien Ogier voor hun ondenkbaar was. Citroën zal volgend jaar hun ervaring delen met privéteams. De marketingmiddelen worden ook meteen herschikt.

“De beslissing om het WK programma stop te zetten is een rechtstreeks gevolg van het feit dat Sébastien Ogier gekozen heeft om het team te verlaten” zegt Linda Jackson, CEO van Citroën. “We hebben deze situatie niet gewild maar we konden ons geen seizoen zonder Sébastien voorstellen. Ik wil Citroën Racing bedanken voor hun inzet en toewijding. Een deel van het DNA van onze merk heeft een directe link met de rallysport. We zijn dan ook trots om met 102 zeges en 8 wereldtitels bij de constructeurs één van de meest succesvolle constructeurs te zijn.”

In de persmededeling laat Citroën weten dat voortbouwend op de ervaring en de competenties van PSA Motorsport-teams, de activiteit van Citroën-klanten in 2020 zal worden versterkt, met ondersteuning en een grotere betrokkenheid bij C3 R5-klanten over de hele wereld. Deze vandaag genomen beslissing stelt Citroën in staat om de focus van zijn marketingmiddelen op zijn merkstrategie te versterken, om de huidige belangen met betrekking tot energietransitie aan te pakken met de lancering van een nieuwe generatie geëlektrificeerde modellen vanaf 2020.

Copyright BELGA / De Broodplank
Foto met dank aan Citroën mediawebsite


Ontdek