27/04/24

Neuville stoomt door naar de leiding

Neuville stoomt door naar de leiding

Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) trekt in de Monte Carlo de lijn van de voorbije dagen helemaal door. De Belg won deze ochtend twee klassementsritten waardoor hij, met nog twee ritten voor de boeg, de leiding overneemt van Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC). De Welshman volgt nu op 4 sec. Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) volgt als derde op 11.2 sec.

Rijders, teamleden en fans moesten zondagochtend vroeg uit de veren. Om 08.17 u zou de eerste van in totaal vier klassementsritten op de slotdag van start gaan. De dag begon met de 18.41 km lange rit van La Bollène-Vésubie - Peïra-Cava met daarin de beklimming én afdaling van de Col de Turini. Het parcours was sneeuwvrij met bovenop de top en in de afdaling nog wat sneeuwresten waardoor de rijders kozen voor een mix van soft en super soft banden. Thierry Neuville ontbond er al zijn duivels en reed de snelste tijd, zijn zevende tot dusver in deze Monte Carlo. De Belg was 5 sec sneller dan Evans en 6.2 sec sneller dan Ogier waardoor hij over de Fransman naar de tweede plaats sprong op 1.4 van de leiding. In WRC3 maakte Grégoire Munster (Skoda Fabia R5) een verkeerde bandenkeuze met een spin en tijdverlies tot gevolg, maar geen positiewissel.

Ook in de tweede rit stond er geen maat op de Belg die opnieuw de snelste tijd reed. De Belg was 5.4 sec sneller dan Elfyn Evans. En toch was Neuville niet tevreden aan de finish. “Het was geen goede rit. Dit soort ritten met veel haarspeldbochten zijn niet gemaakt voor onze Hyundai die te lang is. Ik probeerde te pushen maar ben niet echt tevreden.” En toch had de Belg alle redenen om wél tevreden te zijn. Neuville was 5.4 sec sneller dan Evans en 6.5 sec sneller dan Ogier waardoor hij de nieuwe leider werd.

De rijders krijgen na een korte pauze dezelfde twee ritten als vanochtend voorgeschoteld. De Monte Carlo eindigt zondag kort na de middag. Met nog twee ritten te rijden ligt de Belg in zijn 111e WK rally op koers voor een 13e WK zege, een eerste in Monte Carlo.

Copyright BELGA / De Broodplank
Foto met dank aan Hyundai Motorsport (perswebsite)


Ontdek