19/04/24

Organisatie schrapt superspecial

Organisatie schrapt superspecial

De wedstrijdleiding van de rally van Zweden heeft via een persbericht laten weten dat de openingsrit van donderdagavond geannuleerd wordt. De rijders zullen het parcours verplicht afleggen als een tweede shakedown. De echte shakedown van donderdagochtend wordt ook beperkt tot één verplichte passage. De maatregelen zijn het gevolg van de zachte weeromstandigheden.

De mededeling van de wedstrijdleiding komt geheel niet onverwacht. Ook vandaag zakten de temperaturen niet onder nul met als gevolg  dat de 1.9 km lange openingsrit geschrapt wordt. In het persbericht dat de organisatie in de vooravond verstuurde wordt verwezen naar een positieve ontmoeting tussen vertegenwoordigers van Rally Zweden, de FIA, de WRC Promotor. Zij hebben samen beslist om de openingsrit om te vormen tot een tweede shakedown in plaats van een klassementsrit tegen de tijd. Hierdoor zullen de toeschouwers de wagens toch te zien krijgen. Elke wagen is verplicht om de het parcours af te leggen. “Dit was de beste manier om de situatie betreffende de bandensituatie aan te pakken. Ik ben blij dat we in Karlstad toch wat actie zullen zien” zegt Glenn Olsson, CEO van de rally van Zweden. Zoals het reglement het voorziet blijven spijkerbanden verplicht. Door de annulering van de klassementsrit van donderdagavond blijven er nog 10 klassementsritten over goed voor 182 km.

Het goede nieuws is dat het vandaag gesneeuwd heeft op de proeven die vrijdag en zaterdag gereden worden. Afgaande op de weersvoorspellingen zou het de komende dagen nog wat sneeuwen. Overdag klimmen de temperaturen net boven het vriespunt om ’s nachts een stevige duik te nemen.

Copyright BELGA / De Broodplank
Foto met dank aan Rally Sweden - Twitter


Ontdek