05/07/20

Grégoire Munster debuteert met Hyundai i20 R5 in de rally van Haspengouw

Grégoire Munster debuteert met Hyundai i20 R5 in de rally van Haspengouw

Grégoire Munster en zijn copiloot Louis Louka maken aanstaande zaterdag in de rally van Haspengouw hun debuut met de Hyundai i20 R5. Munster geniet de steun van Hyundai Motorsport Customer Racing en Hyundai Belux. De wagen wordt ingezet en klaargestoomd door BMA. De ambities voor dit weekend zijn foutloos blijven, de wagen verder te ontdekken en de eerste punten voor het kampioenschap te scoren.

Een nieuw seizoen, een nieuwe wagen in samenwerking met een officiële structuur en constructeur. Veel spannender kan het niet worden voor een jonge ambitieuze rijder als Grégoire Munster. In aanloop naar de eerste wedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship organiseerde BMA op woensdagvoormiddag een testsessie waar Grégoire Munster zijn eerste meters met zijn nieuwe wagen reed. “Ik heb reikhalzend uitgekeken naar die allereerste meters. Veel tijd om in de Hyundai weg te dromen was er echter niet. Aanstaande zaterdag wacht ons met de rally van Haspengouw de eerste wedstrijd. De weersomstandigheden van deze ochtend bemoeilijkten die eerste testsessie. In het begin stond de wagen nogal hard. In vergelijking met veel andere zijn de Belgische wegen best speciaal: ze zijn hobbeliger, bieden geen constante grip en er zijn nogal wat koorden. Op het einde van mijn eerste halve werkdag achter het stuur van de Hyundai i20 R5 ben ik best tevreden. In vergelijking met deze ochtend hebben we heel veel dingen gewijzigd waardoor ik nu een basisafstelling beet heb. Ik voel me comfortabel in de auto en dat geeft veel vertrouwen. Vanaf deze basisafstelling kunnen we stapsgewijs beginnen bouwen.”

De traditionele openingswedstrijd van de Jobfixers Belgian Rally Championship is de rally van Haspengouw. Verdeeld over drie lussen van telkens vier klassementsritten krijgen de deelnemers in totaal 126.02 competitieve kilometers voor de wielen geschoven. “Zowel voor mezelf als voor het team is alles nieuw. Ik wil mezelf dan ook niet meteen teveel druk opleggen” zegt Grégoire Munster. “Er nemen dit jaar heel veel talentvolle rijders deel aan het kampioenschap waardoor het belangrijk zal zijn op regelmaat punten te scoren. Het wordt zaterdag niet mijn eerste rally van Haspengouw, wel de eerste keer dat ik er met een R5 aan de start kom. En die R5 is dan ook een nagelnieuwe wagen. De ambitie is om foutloos te blijven, de wagen verder te ontdekken en te ontwikkelen, stapsgewijs het tempo proberen op te voeren om zo op het einde van de dag mijn eerste BK punten van het nieuwe seizoen te scoren. Samen met mijn copiloot Louis Louka wil ik een goede en waardige ambassadeur voor Hyundai zijn. Dankzij hun steun kan ik een nieuwe wagen ontdekken en krijg ik dit jaar veel kansen om mij als rijder verder te ontwikkelen. Ik ben hen enorm dankbaar voor deze kans die ik met twee handen wil grijpen.”

De rally van Haspengouw start zaterdagochtend om 08.00 u en eindigt zaterdagavond om 19.00 u.

 


Ontdek