05/07/20

Rally van Haspengouw traditionele seizoensopener BK

Rally van Haspengouw traditionele seizoensopener BK

De rally van Haspengouw is al jaren de openingswedstrijd van het kampioenschap. Met ruim 100 wagens aan de start op nationaal niveau presenteert deze 23e editie zich als een van de drie sterkst bezette edities sinds zijn opname in BK in 2001. 

De organisatoren van de rally van Haspengouw maken zich op voor een topeditie. In totaal zijn er 18 wagens in de categorie Rally-2 (R5) ingeschreven waaronder vijfvoudig winnaar Kris Princen (Citroën C3 R5). Princen won deze wedstrijd in het verleden reeds vijf keer en is samen met Patrick Snijers en Pieter Tsjoen mederecordhouder. Princen mag zich dit weekend in eigen gouw aan stevige concurrentie verwachten, te beginnen in eigen rangen. Guillaume de Mevius (Citroën C3 R5) bestuurt een gelijkaardige wagen als Princen, met dat verschil dat hij er al een pak ervaring mee heeft. Titelverdediger Adrian Fernémont (Skoda Fabia R5) komt met een nieuwe Skoda Fabia aan de start. Sébastien Bedoret (Skoda Fabia R5) is ook opnieuw van de partij. Verder is het uitkijken naar het Vincent Verschueren (VW Polo R5), Ghislain de Mevius (Skoda Fabia R5) en het debuut van de nagelnieuwe Hyundai i20 R5 van Grégoire Munster. Pieter-Jan Michiel Cracco (Skoda Fabia R5) komt omwille van ziekte niet aan de start.

Bij de junioren is het uitkijken naar die ander Munster. Charles Munster (Opel Adam R2) wil graag in de voetsporen van broer Grégoire Munster treden en mikt op de titel. Munster mag zich aan stevige concurrentie verwachten van vicekampioen Gilles Pyck (Peugeot 208).

Tot slot is er nog de wedstrijd bij de historics. Met kampioen Dirk Deveux (Ford Sierra Cosworth), Guino Kenis (BMW M3), Christophe Daco (Ford Escort), Danny Kerckhof (BMW E30 M3) en Bjorn Syx (BMW M3) staan nogal wat potentiële kandidaat winnaars aan de start.

Verdeeld over drie lussen van telkens vier klassementsritten krijgen de deelnemers in totaal 126.02 competitieve kilometers voor de wielen geschoven. De rally van Haspengouw start zaterdagochtend om 08.00 u en eindigt zaterdagavond om 19.00 u.

Copyright BELGA / De Broodplank
Foto met dank aan Hyundai Belux - fotograaf Timothy David

 


Ontdek