05/07/20

Adrian Fernémont gaat voor nieuwe titel

Adrian Fernémont gaat voor nieuwe titel

Adrian Fernémont (Skoda Fabia R5) start zaterdag voor het eerst met het startnummer 1 op de wagen. Als titelverdediger mag Fernémont zaterdag als eerste de Haspengouwse wegen op. Fernémont start met een flink geëvolueerde versie van de Fabia en is vastbesloten om zichzelf als kampioen op te volgen.

Fernémont houdt niet al te goede herinneringen over aan de rally van Haspengouw vorig jaar. “Transmissieproblemen op het einde van de eerste omloop zorgden ervoor dat ik moest opgeven. Het feit dat ik vorig jaar slechts drie klassementsritten gereden heb speelt dit jaar mogelijk in mijn nadeel. Met een podium zou ik dit weekend best tevreden zijn. Vanaf de rally van Spa komen we op mijn terrein en kan ik voluit meedoen voor de zege. Dat was ook de insteek van vorig jaar: rally’s winnen. De titel was nooit een doel op zich. Omdat ik op regelmaat punten scoorde werd naar het eind van het seizoen duidelijk dat ik kampioen kon worden.”

Adrian Fernémont rijdt dit seizoen opnieuw een Skoda Fabia R5 voor, al verschil die wagen heel veel met die van vorig seizoen. “Vorig jaar reed ik met één van de eerste Skoda’s R5. Dit seizoen heb ik één van de meest recente Skoda’s. In vergelijking met 2019 is deze wagen voor 90% anders. Ik werk ook met een andere ingenieur. Mijn aanpak blijft dezelfde alleen is het materiaal een pak beter. Dat bleek ook uit de testen van eerder deze week. Ik besef dat het wat tijd zal vragen om deze wagen onder de knie te krijgen, maar ik laat mij het hoofd niet op hol brengen en gun mezelf de tijd om de Fabia te ontdekken. Met de Skoda beschikken we sowieso over de beste en meest polyvalente wagen voor elk terrein. De Citroën is ook sterk maar ik geloof in onze kansen.”

Behalve zichzelf ziet Fernémont ook nog andere titelkandidaten. “Ze zijn met velen hoor. Ik denk aan Kris Princen en Guillaume de Mevius in de Citroën. Onderschat Ghislain de Mevius is de Skoda ook niet. Merkgenoot Sébastien Bedoret zal ook meedoen net zoals Vincent Verschueren. Dan zijn we al met zijn zessen. Later op het seizoen mag je gerust ook Grégoire Munster aan dat lijstje toevoegen. De concurrentie is groter waardoor het niveau nog zal stijgen. Het wordt een fantastisch kampioenschap.”

Copyright BELGA / De Broodplank
Foto met dank aan official website Jobfixers Belgian Rally Championship


Ontdek