25/04/24

Vincent Verschueren rijdt het BK met een VW Polo R5

Vincent Verschueren rijdt het BK met een VW Polo R5

Vincent Verschueren neemt vanaf zaterdag deel aan het Jobfixers Belgian Rally Championship. De kampioen van 2017 rijdt dit seizoen met een Volkswagen Polo GTI R5 van het Go Drive team. Verschueren, die met de Sezoensrally in 2018 zijn laatste rally won, is vastbesloten om dit jaar terug te keren op het hoogste niveau.

Door te kiezen voor de VW Polo R5 keert Verschueren terug naar zijn roots, naar het merk waar het voor hem allemaal begon. “In 2012 maakte ik met de Volkswagen Polo Super 2000 mijn debuut op nationaal nivea. Terug plaatsnemen aan het stuur van een Volkswagen Polo voelt een beetje aan als een terugkeer naar de basis. In 2012 en 2013 eindigde ik telkens op het eindpodium van het kampioenschap. Ik hoop dat dat alvast een goed teken is!”

Verschueren maakte tijdens de Condroz rally vorig jaar voor het eerst kennis met de VW Polo R5. Na een slipper eindigde hij als 21e. In aanloop van de rally van Haspengouw testte Verschueren zijn nieuwe wagen. “Deze wagen beschikt over een gigantisch potentieel, maar ik moet hem absoluut volledig onder de knie leren krijgen, vooral in situaties waarbij er veel modder op de baan ligt. Daarom kan ik bij mijn testen in het voorseizoen rekenen op een ingenieur die rechtstreeks uit het fabriek komt.”

Vincent zal dit jaar aan de start staan van minstens zeven manches van het Belgisch Kampioenschap. Vorig jaar won Princen met de VW Polo in Haspengouw. “Toen werd de rally gereden in droge omstandigheden. Dat zal zaterdag wellicht enigszins anders zijn.  Met het ongelooflijk hoge niveau van het Belgisch Kampioenschap dit jaar is het duidelijk dat de details het verschil zullen maken en dat op alle vlakken: de wagen, de rijder, het team, de strategie, de afstelling. Ik hoop dat ik me snel op mijn gemak voel aan het stuur van de Volkswagen Polo GTI R5. Er zijn dit jaar heel wat kandidaten voor de Belgische titel en ik hoop dat ik snel kan tonen dat ik tot die groep behoor.”  

Copyright BELGA / De Broodplank
Foto met dank aan Belgian VW Club


Ontdek