25/04/24

Sébastien Bedoret : “Ik heb één doel, de titel!”

Sébastien Bedoret : “Ik heb één doel, de titel!”

Sébastien Bedoret (Skoda Fabia R5) heeft dit jaar één doel: Belgische kampioen rally worden. Bédoret rijdt het volledige kampioenschap de Skoda Fabia R5 van SXM en geniet de steun van de invoerder. Ook dit jaar kan Bedoret rekenen op de ervaring en mentale steun van zijn mentor Freddy Loix.

Net zoals vele andere rijders test Sébastien Bedoret dezer dagen zijn wagen in aanloop van de rally van Haspengouw, de openingswedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship. “Wij hebben een testbasis in de buurt waar de wedstrijd gereden wordt. Donderdagochtend trok ik al vier keer het parcours op en ook donderdagnamiddag zullen we nog testen. De testen verlopen prima, de omstandigheden zijn met wat we zaterdag mogen verwachten. Dat is dus een meevaller want zo kunnen we vandaag al naar een basisafstelling toewerken.”

Bedoret start ambitieus aan het kampioenschap. Vorig jaar won hij in Roeselare met de Omloop van Vlaanderen zijn eerste BK wedstrijd. Dit jaar wil hij niets minder dan de titel. “Dat is het absolute doel: we willen kampioen worden. Omdat te kunnen doen moeten we rally’s proberen te winnen. Ik ben een realist en besef dat de Haspengouw winnen zeer moeilijk wordt. Daarom dat ik hier al tevreden zou zijn met een podium. Dat lijkt me een prima resultaat om het seizoen te beginnen en om naar mijn grote doel toe te werken.”

Copyright BELGA / De Broodplank
Foto met dank aan Skoda België


Ontdek