04/08/21

Nicola en Olivier Philippaerts winnen samen in Doha

Nicola en Olivier Philippaerts winnen samen in Doha

Nicola en Olivier Philippaerts hebben in Doha de openingswedstrijd van de Longines Global Champions League gewonnen. Zowel in de eerste als in de tweede ronde bleven beide broers telkens foutloos. In hun nog vrij jonge carrière is het de eerste keer dat beide broers samen een wedstrijd winnen.

Nicola en Olivier Philippaerts voelen zich goed in hun vel in Doha. Nadat ze vorig weekend al enkele mooie prestaties leverden lag dit weekend de focus op de openingswedstrijd van de Longines Global Tour, te beginnen met de teamcompetitie: de Longines Global Champions League. Op vrijdag reed Olivier Philipaerts met Zayado een foutloze ronde. Nicola Philippaerts deed hetzelfde met Katanga van het Dingeshof. Vandaag zadelde Oliver H&M Extra op waarmee hij eveneens foutloos bleef. Nicola Philippaerts herhaalde zijn prestatie van gisteren. De vier foutloze omlopen én de snelste tijd leverden beide broers de zege op in de openingswedstrijd van de Longines Global Champions League. Nooit eerder won er een tweeling samen een wedstrijd van deze prestigieuze competitie. Meer nog: nooit eerder wonnen de broers samen een wedstrijd.

“Het is super om de openingswedstrijd van de Longines Global Champions League te winnen”, zegt Olivier Philippaerts. “Zowel Nicola als ikzelf hebben de voorbije jaren wedstrijden gewonnen voor ons team de London Knights, maar dit is onze eerste zege samen. Dat maakt het toch wel bijzonder.  Onze paarden doen het goed. We hopen later op de dag ook nog goed te presteren in de GP.”

Foto met dank aan Longines Global Champions Tour - official website


Ontdek