04/08/21

Nicola Philippaerts knap tweede in GP Global Tour

Nicola Philippaerts knap tweede in GP Global Tour

Nicola Philippaerts (Katanga van het Dingeshof) is zaterdagavond tweede geworden in de openingswedstrijd van de Longines Global Champions Tour. Eerder op de dag had hij samen met broer Olivier Philippaerts de teamcompetitie in de Longines Global Champions League gewonnen. Philippaerts was in de GP 1.54 sec trager dan winnaar Daniel Deusser (Killer Queen VSM). Jérôme Guery (Quel Homme de Hus) eindigde als derde. Met Niels Bruynseels (Delux van T & L) op de vijfde plaats en Jos Verlooy (Fabregas) als achtste eindigen er maar liefst vier Belgen in de top 10. Olivier Philippaerts (H&M Extra) tikte één balk aan en eindigt als veertiende. 

Nicola Philippaerts eindigde één week geleden met Katanga van het Dingeshof vijfde in de GP van Doha, de eerste outdoorwedstrijd van het jaar voor Nicola Philippaerts. De voorbije dagen werkte hij samen met Olivier Philippaerts toe naar de apotheose van hun tiendaagse in Doha: de Global Champions Tour competitie voor teams en individueel.

Op vrijdag was er de eerste ronde van de teamcompetitie. Olivier Philippaerts en Nicola Philippaerts namen de honneurs waar van de London Knights. Beide broers deden dat met verve en bleven dubbel foutloos. Voor de tweede ronde hield Oliver Philippaerts Zayado op stal en trad hij aan met H&M Extra. De paardenwissel had geen invloed op het resultaat: Olivier Philippaerts bleef ook nu foutloos. Nicola Philippaerts trad opnieuw aan met Katanga van het Dingeshof en bleef ook nu foutloos en won samen met broer Olivier voor het eerst samen de Longines Global Champions League.

Veel tijd op te genieten van de zege was er niet want goed anderhalf uur later moesten beide broers opnieuw aan de bak in de GP. Olivier Philippaerts (H&M Extra) maakte een jammerlijke fout. Nicola Philippaerts bleef met Katanga van het Dingeshof wél foutloos en mocht samen met zes andere combinaties naar de barrage. In die barrage kwam de Limburger als voorlaatste aan de beurt. De Belgische combinatie pakte de ene na de andere hindernis, bleef foutloos en kwam aan de leiding. Met nog één combinatie te gaan was Nicola Philippaerts al zeker van de tweede plaats. Daniel Deuser bleef met Killer Queen VDM eveneens foutloos en was daarbij 1.54 sec sneller dan Nicola Philippaerts die uiteindelijk tweede werd. Een sterk begin van het seizoen voor Nicola Philippaerts die samen met Kantanga van het Dingeshof op twee dagen vier keer foutloos bleef.

"Wanneer je in de openingswedstrijd van de Longines Global Tour meteen twee keer het podium op mag dan kan je niet anders dan tevreden zijn", stelt Nicola Philippaerts. "In teamverband wonnen we meteen de eerste wedstrijd. Het is fantastisch om dat samen met Olivier te doen. Het is de eerste keer dat ons dit lukt. De paarden waren goed in vorm en sprongen super. Ook in de GP sprong Katanga uitstekend. Van alle zeven gelopen omlopen bleef ze vorig en dit weekend foutloos. Dat is een enorm straffe prestatie, zeker op dit niveau. Dit is een uitstekende start van het seizoen.”


Ontdek