20/04/24

Andrea Adamo: dit mag niet gebeuren met een team dat WK-ambities heeft

Andrea Adamo: dit mag niet gebeuren met een team dat WK-ambities heeft

De tweede wedstrijddag in de rally van Mexico kende een dramatisch verloop voor Hyundai Motorsport. Vrijdagochtend beschadigde Tänak (Hyundai i20 Coupe WRC) na een contact zijn ophanging en moest Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC) zelf aan zijn wagen sleutelen. Met de opgaves van Sordo en Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) vrijdagnamiddag werd het echt een catastrofe.

Na de mechanische pech van Dani Sordo vrijdagochtend was Andrea Adamo al bijzonder kritisch in zijn commentaar. Vooral de toon waarop hij de dingen benoemde was toen al opvallend hard. In de namiddag werd het er met de opgaves van Sordo en Neuville niet beter op. In het persbericht dat Hyundai Motorsport na afloop van de tweede wedstrijddag de wereld in stuurde was Andrea Adamo snoeihard voor zijn team.

“Als we kijken naar onze prestaties op gravel dan waren we vandaag zeker competitief en wonnen we meerdere ritten”, zegt Andrea Adamo, sportief manager van Hyundai Motorsport. “Ott Tänak staat vierde en vecht voor een podiumplaats. Hun resultaat had nog beter kunnen zijn als ze deze ochtend niets geraakt hadden. Kijk, dat kan gebeuren in autosport.” 

Tot daar de milde toon. “Wat niet kan gebeuren zijn de dingen die Dani Sordo en Thierry Neuville zijn tegengekomen. We moeten dit grondig onderzoeken, analyseren en proberen te weten te komen wat er vandaag precies gebeurd is. We nemen niet deel aan rally’s voor de statistieken: we zijn hier om te winnen. Deze dingen mogen niet gebeuren met een team dat de ambitie heeft om het WK te winnen.”

Copyright BELGA / De Broodplank
Foto met dank aan perswebsite Hyundai Motorsport


Ontdek