19/03/24

Rally van Mexico wordt stopgezet

Rally van Mexico wordt stopgezet

De rally van Mexico, de derde wedstrijd van het WK-rally 20202, eindigt zaterdagavond na afloop van de 21e klassementsrit van de rally. Het nieuws werd zaterdagnamiddag om 15.00 plaatselijke tijd bekend gemaakt tijdens een persconferentie en een daaropvolgend persbericht. De beslissing is unaniem genomen door de organisator, de promotor en de FIA met unanieme goedkeuring van de betrokken constructeurs.

Nu het coronavirus wereldwijd hard toeslaat en verschillende landen drastische maatregelen nemen hielden de gouverneur van Guanajuato, de organisatie, de WRC-promotor en de FIA een spoedzitting. Onderwerp: de wereldwijde impact van het coronavirus. Met vroegtijdig beëindigen van de rally van Mexico willen alle partijen ervoor zorgen dat de rijders, de teams, de pers, de fans en iedereen die op de één of andere manier bij de wedstrijd betrokken is op een snelle en veilige manier naar huis kan gaan. “De beslissing werd genomen in overleg met de organisator, ten gevolge van de sluiting van enkele luchthavens van bestemming voor teams en bezoekers uit het buitenland. Wij steunen en respecteren de genomen beslissing op basis van de beschikbare luchthavens. In onze stad hebben we nog geen enkel bevestigd geval van corona. We gaan verder met het nemen van alle nodige preventiemaatregelen”, zegt Diego Sinhue Rodríguez Vallejo, gouverneur van Guanajuato.

Yves Matton, directeur rally van de FIA zegt dat een veilige thuiskomst van iedereen betrokken bij de rally een doorslaggevend argument was om tot deze beslissing te komen. “Dit is een unanieme beslissing van de gouverneur, de promotor, de organisator en de FIA. We vinden het allemaal bijzonder jammer dat we deze beslissing hebben moeten nemen, maar door de snel evoluerende situatie en de verschillende reisbeperkingen die wereldwijd worden geïmplementeerd, is de prioriteit om ervoor te zorgen dat iedereen veilig naar huis kan. We willen de organisator danken voor hun inzet voor het organiseren van deze rally en de autoriteiten danken voor hun zware inspanningen die ze leveren en acties die ze ondernemen om de gezondheid van de lokale bevolking te beschermen.” 

Omdat na afloop van de derde wedstrijddag meer dan 75% van de klassementsritten zijn afgewerkt kunnen er volledige punten worden uitgereikt. Er wordt geen powerstage georganiseerd waardoor er geen extra punten verdiend kunnen worden. De rally van Mexico eindigt omstreeks 03.00 u Belgische tijd.

Copyright BELGA / De Broodplank


Ontdek