19/03/24

Rally van Mexico na afloop laatste ritten van zaterdag stopgezet

Rally van Mexico na afloop laatste ritten van zaterdag stopgezet

Op het moment dat de beslissing om de rally vanavond te laten eindigen aangekondigd werd waren de rijders op weg naar de start van de eerste rit van zaterdagnamiddag. Zij waren toen al op de hoogte van de aangekondigde beslissing die unaniem werd genomen maar leverden vooralsnog geen commentaar op de genomen beslissing.

Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) uitte donderdagavond na afloop van de shakedown reeds zijn ongenoegen omdat de rally van Mexico gewoon doorging. “Het voelt vreemd om te racen terwijl de hele wereld in een kritieke situatie verkeert. Ik hoop echt dat wat we doen juist is en dat we hier, in Mexico, niet meer gevaar brengen. Dat is de zorg die ik heb, maar nu moet ik dat uit mijn hoofd zetten en me concentreren op de rally.”

De recente snelle wereldwijde ontwikkelingen van het coronavirus en de grote impact ervan zorgt voor ongerustheid bij de teams die de ernst van de zaak en de noodzaak van hun beslissing inzien. “De situatie wordt steeds complexer, vandaar dat we unaniem tot dit besluit zijn gekomen”, zegt Andrea Adamo, teammanager van Hyundai Motorsport. “Omdat alles snel evolueert konden we niet langer wachten. We denken dat dit de juiste beslissing is om ervoor te zorgen dat iedereen in veilige omstandigheden naar huis kan.” Richard Millener, teamverantwoordelijke van M-Sport, is begripvol. “Hoe graag we ook verder zouden willen rijden en strijden, we beseffen dat het niet langer kan en dat we het breder geheel moeten bekijken. Met de geldende reisbeperkingen wereldwijd is het onze topprioriteit om iedereen veilig thuis te laten komen.” Tommi Mäkinen sluit zich aan bij zijn collega teammanagers. “Het is jammer dat deze wedstrijd zo moet eindigen maar we begrijpen maar al te goed wat er gaande is.”

Copyright BELGA / De Broodplank
Foto met dank aan Hyundai Motorsport


Ontdek