19/03/24

Nieuwe opdoffer voor het WK-rally

Nieuwe opdoffer voor het WK-rally

Het WK-rally krijgt al sinds november om uiteenlopende redenen klappen. Of het nu bosbranden zijn of te zachte weersomstandigheden, sociale onlusten of het coronavirus: de promotor van het WRC kreeg er allemaal mee te maken. In zes maanden tijd is de Monte Carlo de enige van de zes rally’s geplande rally’s die een normaal wedstrijd verloop kende.

De rally van Australië, de slotwedstrijd van het WK 2019, werd omwille van de bosbranden geannuleerd. Na een lange inactiviteit werd uitgekeken naar de start van het WK 2020. Eind januari kende de Monte Carlo een normaal wedstrijdverloop. Dat kan niet gezegd worden van de rally van Zweden waar, omwille van de zachte weersomstandigheden, heel wat ritten geannuleerd werd.

Mexico zou de eerste van in totaal acht gravel wedstrijden worden. Tot vandaag kende de wedstrijd een normaal verloop. De wereldwijde impact van het coronavirus zorgde voor spoedoverleg met de enige juiste uitkomst: de rally vroegtijdig stopzetten zodat iedereen, die op de één of andere manier bij de wedstrijd betrokken is, naar huis kan.

De rally van Chili, gepland voor half april, werd in december afgelast omwille van sociale onlusten. Twee weken later zou de rally van Argentinië gereden worden. Die wedstrijd werd met één week vervroegd, maar uiteindelijk donderdag ook afgelast omwille van het coronavirus.

Eind mei keert het WK terug naar Europa. Op dit moment is er geen nieuws over de rally van Portugal, noch van de rally van Sardinië die begin juni gepland is. Geruchten doen altijd de ronde maar speculeren heeft geen zin. Niemand kan voorspellen hoelang de wereld nog in de ban van dit verschrikkelijke virus zal zijn.

Copyright BELGA / De Broodplank
Foto met dank aan Hyundai Motorsport


Ontdek