06/04/20

Opmerkelijk interview Sébastien Ogier

Opmerkelijk interview Sébastien Ogier

Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) won zaterdagavond de rally van Mexico maar bouwde achteraf geen feestje. De Fransman kroop, zoals de traditie het wil, niet eens op zijn wagen. De zesvoudig wereldkampioen was kritisch en toonde zich bezorgd om de lokale bevolking en zijn eigen leven. Afgelopen donderdag had Ogier zich al afgevraagd wat hij in Mexico in een rallywagen deed op een moment dat de wereld in een kritieke situatie verkeerde.

Het was een ongewoon beeld toen Ogier aankwam in de assistentiezone. Geen champagne, geen vreugde maar wel bezorgdheid gekruid met een portie kritiek. Een kort maar opmerkelijk interview. “Een zege is een zege, maar deze is toch helemaal anders dan alle andere. Deze wedstrijd had nooit gereden mogen worden. Ik hoop dat we de Mexicanen geen kwaad berokkend hebben. Ik ga naar huis om in deze barre tijden voor mijn familie te zorgen. Mezelf veiligstellen stellen krijgt voorrang.”

Voor Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) werd de rally van Mexico een grote ontgoocheling. Een elektrisch probleem op vrijdag zorgde ervoor dat de Belg moest opgeven op een moment dat hij aan het strijden was voor de zege. “Deze wedstrijd was een uitdaging. Jammer van ons probleem van gisteren. Dit is moeilijk om te aanvaarden maar dit soort dingen gebeuren nu eenmaal. De wagen was goed, we toonden onze snelheid en konden strijden voor de zege. We moeten de komende weken hard werken om die problemen in de toekomst te vermijden en sterker terugkomen.”

Copyright BELGA / De Broodplank
Foto met dank aan Toyota Gazoo Racing

 

 

 

 


Ontdek