06/04/20

TAC rally wordt uitgesteld

TAC rally wordt uitgesteld

De TAC Rally, de volgende wedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship, die op zaterdag 10 april in Tielt zou georganiseerd worden is uitgesteld. De organisator maakte het nieuws zondagmiddag bekend. Na de rally van Spa is de TAC rally de tweede wedstrijd die wordt uitgesteld omwille van de impact van het coronavirus. In overleg met de RACB en de organisator van Spa worden de mogelijkheden om een andere datum te vinden bekeken.

De beslissing om de TAC rally nu al uit te stellen werd deze middag genomen. “We hebben daar drie goede redenen voor” zegt organisator Boudewijn Baertsoen. “Ook al valt 10 april na de aangekondigde deadline van einde maart, gezondheid gaat voor alles. We kunnen het niet maken om dat weekend 5 noodartsen en een 20 tal verplegers en vrijwilligers in te zetten voor een rally. Een tweede reden is dat we met deze afgelasting een verdere verspreiding van het virus willen tegengaan. Als organisatie zitten we op dit moment in de eindfase van de voorbereiding. Om verdere onkosten te voorkomen en mogelijks grotere verliezen te vermijden, wachten we niet af om een beslissing te nemen.”

De Tieltse Automobiel Club is al in gesprek met de RACB, de collega’s van de SPA-Rally en de promotor van het Belgisch kampioenschap om een andere datum op de kalender te kunnen bepalen.

Copyright BELGA / De Broodplank


Ontdek