25/02/21

Gala Speler en Speelster van het jaar uitgesteld

Gala Speler en Speelster van het jaar uitgesteld

Het Gala van de Speler en Speelster van het jaar dat op 5 juni in de Gazometersite in Sint-Truiden zou doorgaan is verplaatst naar het einde van de zomer, naar vrijdag 21 augustus. Aan het concept wijzigt niets. De tweede stemronde wordt halfweg april gelanceerd.

In navolging van de onmiddellijke stopzetting van alle nationale, regionale en provinciale competities ontsnapt ook het jaarlijkse Gala van de Speler en Speelster van het jaar niet aan de coronacrisis. “Na overleg met mijn partners en met de enkele leden van de federatie die zowel in de KBHB, VHV en LFH zetelen heb ik besloten om het gala te verplaatsen naar eind augustus”, zegt organisator Eric Dupain. “Het naleven van de richtlijnen van de overheid, de volksgezondheid en het welzijn van iedereen is nu het enige dat telt. Beelden zijn heel belangrijk tijdens het gala. De mooiste beelden van vreugde en verdriet bij winst en bij verlies zijn er niet omdat er geen enkele finale gespeeld werd. Op dat vlak zal het ietwat een ander gala worden, maar het belangrijkst is dat er een gala komt. In plaats van een feestelijke afsluiter van het seizoen wordt het nu een feestelijk begin van het seizoen.” 

De resultaten van de eerste stemronde zijn intussen verwerkt. De tweede stemronde komt er half april aan. “Het concept blijft identiek aan voorgaande jaren. Iedereen krijgt een uniek stemformulier waarmee hij/zij kan stemmen. In tegenstelling tot de eerste stemronde kan er in de tweede stemronde ook gestemd worden voor de Liga-speler en speelster van het jaar. De stemronde loopt tot einde mei zodat iedereen ruim de tijd heeft om zijn/haar stem uit te brengen. Ik hoop dat de respons nog groter zal zijn dan de voorgaande jaren. Dat de datum mogelijk niet voor iedereen goed is kan ik begrijpen. Het is écht belangrijk om de traditie van het Gala in stand te houden. Ik wil tenslotte al mijn partners bedanken voor hun trouw en begrip om het Gala te verplaatsen.” besluit Eric Dupain.


Ontdek